Γεράσιμος Παπαδόπουλος για το σεισμό στην Κωνσταντινούπολη: Μικρός για να μας επηρεάσει

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για το σεισμό στην Κωνσταντινούπολη: Μικρός για να μας επηρεάσει

Ακόμα δεν γνωρίζουμε εάν είναι ο κύριος σεισμός, επισημαίνει ο σεισμολόγος

gerasimos-papadopoulos-ekso
Το μέγεθος του σεισμού στην Κωνσταντινούπολη είναι αρκετά μικρό για να επηρεάσει τα ρήγματα στον ελλαδικό χώρο επισημαίνει με ανάρτησή του στο facebook ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, που πάντως επισημαίνει πως δεν γνωρίζουμε ακόμα με ασφάλεια εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

«Η Θάλασσα Μαρμαρά χαρακτηρίζεται από ρήγματα παρακλάδια του μεγάλου ρήγματος Βορ. Ανατολίας και γι' αυτό έχει υψηλή σεισμικότητα» γράφει ακόμα ο κύριος Παπαδόπουλος και θυμίζει πως στις 17 Αυγούστου του 1999 από την ίδια περιοχή προήλθε ο σεισμός των 7,5 Ρίχτερ που συντάραξε τότε την Πόλη.

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου:
Έγινε στις 13.59 με επίκεντρο στη Θάλασσα του Μαρμαρά, περίπου 60 χλμ Δ Κων/πολης. Ακολούθησαν μετασεισμοί, προηγήθηκαν προσεισμοί τις τελευταίες μέρες. Ακόμη δε γνωρίζουμε αν είναι ο κύριος. Αυτό το μέγεθος είναι μικρό για να επιρρεάσει τον Ελλαδικό χωρο. Η Θάλασσα Μαρμαρά χαρακτηρίζεται από ρήγματα παρακλάδια του μεγάλου ρήγματος Βορ. Ανατολίας και γι' αυτό έχει υψηλή σεισμικότητα. Στις 17.8.1999 έκανε 7,5.
ΥΓ Το μέγεθος 5,7 προέρχεται από το Γερμανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο που δίνει τα ακριβέστερα μεγέθη ισχυρών σεισμών διεθνώς

gerasimos-papadopoulos-ena
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης