Προσφυγικό: Κατά δεκάδες έρχονται οι πρόσφυγες - Ο Μητσοτάκης έθιξε το θέμα στον Ερντογάν

Προσφυγικό: Κατά δεκάδες έρχονται οι πρόσφυγες - Ο Μητσοτάκης έθιξε το θέμα στον Ερντογάν

Με βάρκες σε Λέσβο και Αλεξανδρούπολη, με δεξαμενόπλοιο στη Ζάκυνθο, καταδίωξη στην Εγνατία - Συνελήφθησαν διακινητές

4905041
Την εντονότατη ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης για τις αυξημένες -το τελευταίο διάστημα- προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα, έθιξε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΟΗΕ.

Σε ερώτηση, δε, για τη συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι έθεσε το ζήτημα του προσφυγικού και προσέθεσε: «Εφόσον η Τουρκία ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, θα είμαστε θετικοί στην ενταξιακή της προοπτική».

Την ίδια στιγμή που ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τις πύλες και να αφήσει ελεύθερη τη διάβαση προς την Ευρώπη σε περισσότερους από 3,5 εκατ. ανθρώπους, οι ροές από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα παραμένουν αυξημένες. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μεταφέρονται κατά δεκάδες στην ελληνική επικράτεια και από διάφορες πύλες εισόδου. Μόνο την Τετάρτη, καταγράφηκαν 193 είσοδοι, τόσο από τη Λέσβο, όσο και από την Αλεξανδρούπολη, αλλά και ανοιχτά της Ζακύνθου!

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική Ακτοφυλακή εντόπισε δύο γκρουπ μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, σε φουσκωτές βάρκες. Στη μία βάρκα υπήρχαν 32 άτομα και στη δεύτερη άλλα 37.

Κλείσιμο
Άλλες δύο βάρκες με 42 και 40 άτομα αντίστοιχα, εντοπίστηκαν ανοιχτά της Λέσβου, κοντά στην ακτή Εφτάλοφος.

Πιο περίεργη είναι η υπόθεση της Ζακύνθου. Το δεξαμενόπλοιο «PROMETHEUS L.KUSADASI» με σημαία Δανίας, εντοπίστηκε με 42 πρόσφυγες και μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ζακύνθου. Ανάμεσά τους ήταν δύο γυναίκες και τέσσερα παιδιά. Οι Λιμενικοί, επίσης, εντόπισαν και συνέλαβαν δύο άτομα για διακίνηση.

Καταδίωξη για διακινητές στην Εγνατία

Οι είσοδοι μέσω θάλασσας δεν είναι οι μοναδικές επιλογές των προσφύγων και μεταναστών που έρχονται από την Τουρκία. Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 23 και 20 ετών, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα, άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, χθες το απόγευμα, στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ. φορτηγό που επέβαιναν οι συλληφθέντες, οι οποίοι προκειμένου να διαφύγουν τη σύλληψη ανέπτυξαν ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη και με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά και της Τροχαίας Λητής, οι δράστες συνελήφθησαν σε παράπλευρη οδό στο ύψος Δερβενίου, όπου ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα χωρίς να το ακινητοποιήσει πλήρως και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, με αποτέλεσμα το φορτηγό αυτοκίνητο να ολισθήσει και να προσκρούσει σε υπηρεσιακό όχημα.

Έπειτα από έλεγχο που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά δώδεκα αλλοδαπών. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη μεταφορά -προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια, αντίσταση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και παράβαση του ΚΟΚ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης