Κακοκαιρία: Δύο νεκροί από κεραυνούς - Καταστροφές σε Ηλεία, Μεσσηνία, Κεφαλονιά

Κακοκαιρία: Δύο νεκροί από κεραυνούς - Καταστροφές σε Ηλεία, Μεσσηνία, Κεφαλονιά

Ισχυρές καταιδίγες με  10.500 κεραυνούς - Εργάτες σε εξωτερικούς χώρους οι δύο άνδρες που κεραυνοβολήθηκαν -Δείτε χάρτες

kakokairia01-mesa
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα Λεχαινά Ηλείας και το Αλιμάκι Τριφυλίας, κοντά στην Κυπαρισσία, καθώς χτυπήθηκαν από κεραυνούς στη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει από νωρίς το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ελλάδας.
Το πρωί, χτυπήθηκε από κεραυνό ένας 35χρονος εργάτης γης από το Πακιστάν που την ώρα της καταιγίδας βγήκε από το παράπηγμα που ζούσε στα Λεχαινά. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 56χρονος άνδρας από τη Βουλγαρία κεραυνοβοήθηκε και έχασε τη ζωή του στην περιοχή Αλιμάκι της Τριφυλίας. 
Μέχρι τη μία το μεσημέρι το σύστημα ΖΕΥΣ του Αστεροσκοπείου της Αθήνας είχε καταγράψει 10.500 κεραυνούς, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. 

Ζημιές στην Καλαμάτα

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε το μεσημέρι της Τρίτης την πόλη της Καλαμάτας.

Όπως μεταδίδει το eleftheriaonline.gr θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα στην οδό Νέδοντος προκαλώντας ζημιές σε καλώδια της ΔΕΗ ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην κυκλοφορία.

Στην οδό Αρτέμιδος συρόμενη βάρκα αποκολλήθηκε από το όχημα που την ρυμουλκούσε με αποτέλεσμα να περάσει στο αντίθετο ρεύμα του δρόμου.

Κλείσιμο
Να σημειώσουμε πως υπάρχουν αναφορές για πέρασμα ανεμοστρόβιλου από διάφορες περιοχές της Καλαμάτας, ο οποίος προκάλεσε σημαντικά προβλήματα. Ζημιές σημειώθηκαν μεταξύ άλλων στην Αγία Τριάδα, στην οδό Ψαρών, στην οδό Σαλαμίνος αλλά και στην Αθηνών.

kako02
kako0
kako03
kako04
kako05
kako01











Στην Ηλεία

Η ισχυρή νεροποντή στον Πύργο Ηλείας προκάλεσε πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να δεχθεί 35 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ σύμφωνα με το ilialive.gr, οι μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Πύργου σχόλασαν νωρίτερα, καθώς το προαύλιο είχε πλημμυρίσει και κρίθηκε αναγκαίο από τον δήμαρχο Πύργου, την Πολιτική Προστασία και την διεύθυνση του σχολείου τα παιδιά να φύγουν νωρίτερα, υπό τον φόβο επιδείνωσης του καιρού.

sxoleio-ilia-pic



Η νεροποντή ήταν καταστροφική για το παραλιακό χωριό Αγία Ευφημία στην Κεφαλονιά, που πλημμύρισε και θάφτηκε στις λάσπες, καθώς χείμαρροι κατέβαζαν φερτά υλικά και το λιμανάκι γέμισε λάσπη.

Βίντεο από το vlahatasamis.blogspot.com

ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ 24 9 19  1

ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΑΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ 24 9 19


Κεραυνός χτύπησε φοίνικα:
kefalonia-keravnos-ena
kefalonia-keravnos-pyrkagia





Οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα είναι χαρακτηριστικές:

agia-euthumia-dyo
agia-euthumia-eksi
agia-euthumia-ena
agia-euthumia-epta
agia-euthumia-okto
agia-euthumia-tessera
agia-euthumia-tria
agia-euthumia-pente



Επίσης στην Κεφαλονιά, στις Κεραμειές, ένας κεραυνός που έπεσε στην κατοικημένη περιοχή προκάλεσε φωτιά, καθώς χτύπησε ένα φοινικόδεντρο! Όπως επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής και φαίνεται στις εικόνες, στο σημείο βρίσκεται στάση λεωφορείου, όπου μεταξύ άλλων, κάθε πρωί περιμένουν και μαθητές πηγαίνοντας προς το σχολείο.


Ισχυρή βροχή και στην γειτονική Ιθάκη:



Στην Ηλεία η καταιγίδα έφτασε λίγο αργότερα το πρωί της Τρίτης και λόγω της σφοδρότητάς της, αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα:

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΗΛΕΙΑ


Αστραπές και βροντές και στα Γιάννενα:




Ο καιρός σήμερα αγρίεψε! Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν τη δυτική χώρα σήμερα Τρίτη. Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε πάνω από 10.500 κεραυνούς έως τις 13:00, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από την  θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή τους.

kataigida_life
Πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σταθμού του Πύργου Ηλείας, όπου καταγράφηκαν 100 χιλιοστά βροχής.

main_vroxi


Δείτε βίντεο: Κακοκαιρία: Δύο νεκροί από κεραυνούς - Καταστροφές σε Ηλεία, Μεσσηνία, Κεφαλονιά
Κακοκαιρία: Δύο νεκροί από κεραυνούς - Καταστροφές σε Ηλεία, Μεσσηνία, Κεφαλονιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης