Ξάνθη: Διαδήλωση από μαθητές της μουσουλμανικής μειονότητας, που ζητούν καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας

Ξάνθη: Διαδήλωση από μαθητές της μουσουλμανικής μειονότητας, που ζητούν καλύτερες συνθήκες διδασκαλίας

Αφορμή για τη συγκέντρωση της Δευτέρας, αποτελεί το «σπάσιμο» της σχολικής ημέρας σε δυο βάρδιες, στο σχολείο της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη, με αφορμή την ανεπάρκεια χώρων διδασκαλίας

xanthi_sxoleio
Οι γονείς και οι μαθητές ενός μειονοτικού σχολείου (Γυμνασίου - Λυκείου) στην Ξάνθη, προχώρησαν σε διαδήλωση τη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για το «σπάσιμο» της σχολικής ημέρας σε δυο βάρδιες, με αφορμή την ανεπάρκεια χώρων διδασκαλίας.

Συγκεκριμένα, γύρω στα 2.000 άτομα, με βάση τις αναφορές τοπικών μέσων, συγκεντρώθηκαν στο σχολείο Μουζαφέρ Σαλήχογλου, για να διαμαρτυρηθούν, κρατώντας πόστερ που ανέφεραν, μεταξύ άλλων... «θέλουμε σχολεία και όχι φυλακές» και «θέλουμε άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα».

Στο πλαίσιο της διαδήλωσης, οι μαθητές και οι γονείς δεν επέτρεψαν στους καθηγητές να εισέλθουνν στο σχολείο, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Ευφραιμίδη και του παρέδωσαν τα αιτήματά τους.

Συμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του τοπικού σχολικού συμβουλίου, Ερχάν Χουσεΐν, στο δίκτυο Anadolu... «απαιτούμε την εγκατάσταση προσωρινών, προκατασκευασμένων αιθουσών, μέχρι να δημιουργηθεί ένα νέο σχολείο, το οποίο αποτελεί την πραγματική μας ανάγκη».


Κλείσιμο
Πηγή - φωτογραφίες: xanthinea
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης