Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη πρέπει να πάρει πολιτικές αποφάσεις για το μεταναστευτικό

Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη πρέπει να πάρει πολιτικές αποφάσεις για το μεταναστευτικό

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Μετανάστευση, συμμετέχει στη σύσκεψη της Μάλτας για το μεταναστευτικό - «Η Ευρώπη πρέπει να διατηρηθεί στην πρώτη γραμμή μαζί με χώρες όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, η Μάλτα, η Ισπανία και η Κύπρος» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αβραμόπουλος

avramopoulos
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπογράμμισε σήμερα στη Μάλτα πως η Ευρώπη πρέπει να είναι «στην πρώτη γραμμή» προκειμένου να διαχειριστεί τη μεταναστευτική κρίση στο πλευρό χωρών όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, η Μάλτα, η Ισπανία και η Κύπρος.

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη και να διατηρηθεί στην πρώτη γραμμή μαζί με χώρες όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, η Μάλτα, η Ισπανία και η Κύπρος», δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που συμμετέχει στη μινι-σύνοδο κορυφής η οποία αναμένεται να επεξεργαστεί έναν μηχανισμό αυτόματης κατανομής των μεταναστών που διασώζονται στη θάλασσα.

«Σήμερα θα επικεντρωθούμε στην κατάσταση σε αυτό το τμήμα της Μεσογείου» [την κεντρική Μεσόγειο], πρόσθεσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο Ευρωπαίος Επίτροπος που βρίσκεται στη Μάλτα μαζί με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας και της Φινλανδίας (η Φινλανδία ασκεί αυτό το εξάμηνο την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

«Αλλά δεν πρέπει να αρνηθούμε ότι υπάρχουν παρόμοιες καταστάσεις και σε άλλα τμήματα της Μεσογείου», συνέχισε.

Ο Επίτροπος εκτίμησε επίσης ότι έχει έρθει η ώρα προκειμένου η ΕΕ «να λάβει πολιτικές αποφάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μία πολιτική οδός εξ ονόματος όλων των κρατών μελών».

Πολλοί ειδικοί, καθώς και Ευρωπαίοι αιρετοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι φοβούνται πως μια απόφαση για την κατανομή των μεταναστών, η οποία θα αφορά μόνο τους μετανάστες που διασώζονται στην κεντρική Μεσόγειο, θα θεωρηθεί άδικη από τις χώρες άφιξης που βρίσκονται σε άλλες διαδρομές, στη δυτική Μεσόγειο (Ισπανία) και στην ανατολική Μεσόγειο (Ελλάδα).

Κλείσιμο
Από τις αρχές του έτους, μόνο το 13% των 67.000 παράτυπων μεταναστών που έφθασαν στην Ευρώπη αποβιβάστηκαν στην Ιταλία ή στη Μάλτα, έναντι 57% στην Ελλάδα και 29% στην Ισπανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης