Εκκενώθηκε ακόμα μία κατάληψη στο κέντρο της Αθήνας

Εκκενώθηκε ακόμα μία κατάληψη στο κέντρο της Αθήνας

Στο κτήριο στη συμβολή των οδών Οκτάβιου Μερλιέ και Πρασσά, κοντά στο Γαλλικό Ινστιτούτο, οι καταληψίες «φιλοξενούσαν» από το 2016 πάνω από 130 μετανάστες, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά

police_AR
Περισσότεροι από 130 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων πολλές οικογένειες, έχουν καταμετρηθεί έως τώρα στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά, στην περιοχή των Εξαρχείων, κοντά στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στο Κολωνάκι.

Η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά, ενώ τα άτομα αυτά μεταφέρονται με λεωφορεία στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας.

katalipsi-exarchia-ena
katalipsi-exarchia-dyo
katalipsi-exarchia-tessera
katalipsi-exarchia-tria

Σημειώνεται, ακόμη, ότι στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη επί τέσσερα χρόνια, στεγαζόταν παλιά σχολείο, καθώς πρόκειται για το παλαίο 5ο Λύκειο Αθηνών το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από το 2016. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα γίνεται έλεγχος και για ναρκωτικά, χωρίς να έχει βρεθεί, όμως, κάτι.

Την περασμένη εβδομάδα η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει σε εκκένωση δύο υπό κατάληψη κτηρίων στην οδό Αχαρνών απομακρύνοντας πάνω από 250 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν μέσα σε αυτά.

eksarxeia4
eksarxeia3
eksarxeia2
eksarxeia1


Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης