Κακοκαιρία: Χαλάζι στα Τρίκαλα, «ποτάμια» οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία: Χαλάζι στα Τρίκαλα, «ποτάμια» οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη

Αισθητά στη βόρεια Ελλάδα τα έντονα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα της Πέμπτης - Ισχυρή χαλαζόπτωση «χτύπησε» χωριά των Τρικάλων, όπως η Φαρκαδόνα - Στη Θεσσαλονίκη, δρόμοι πλημμύρισαν από την βροχή - Χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες και στην Ήπειρο

kakokairia01-mesa_2
xalazi-3
Σημαντική μεταβολή παρουσιάζει, ήδη, ο καιρός μετά το μεσημέρι της Πέμπτης, ιδιαίτερα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία, ενώ σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, παρόμοια φαινόμενα θα εκδηλωθούν και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, επηρεάζοντας σημαντικά τη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα. 

Στο μεταξύ, έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στα ανατολικά του Νομού των Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, επλήγησαν χωριά όπως η Ράξα, ενώ πολύ ισχυρή καταιγίδα έπληξε το βράδυ την περιοχή της Φαρκαδόνας. Σύμφωνα με τις καταγραφές, εκδηλώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση στο χωριό της Φανερωμένης και στις γύρω εκτάσεις, ενώ πολύ δυνατη ήταν η ένταση της βροχής στο κέντρο της Φαρκαδόνας και στα υπόλοιπα χωριά.

Στη Φανερωμένη οι κάτοικοι έκαναν λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις, με το χαλάζι να έχει σκεπάσεις δρόμους και καλλιέργειες. Εκτιμάται ότι η καταστροφή είναι μεγάλης έκτασης, καθώς το χαλάζι χτύπησε και σκέπασε και τα χωράφια. Μια πρώτη αυτοψία έχουν ήδη κάνει ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Μεριβάκης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Φανερωμένης, Άρης Κωστόπουλος. 

Χαλασμός Κυρίου στη Φαρκαδόνα


Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες

Η Ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε σήμερα το βράδυ χωριά του δήμου Φαρκαδόνας, προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες κυρίως με βαμβάκι, καλαμπόκι και τριφύλλι.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, η χαλαζόπτωση ήταν ισχυρή και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές, το μέγεθος και η έκταση των οποίων θα εκτιμηθεί αύριο, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση.


xalazi-3_2


Ισχυρή βροχή στη Θεσσαλονίκη - Εγκλωβίστηκε όχημα στη μέση του δρόμου

Ισχυρής έντασης βροχή έχει ξεκινήσει από το βράδυ της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση, σε αρκετά σημεία της πόλης. Μάλιστα, σύμφωα με το voria.gr, ένας οδηγός ΙΧ «κόλλησε» στη μέση του δρόμου στην εσωτερική Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης.  Το περιστατικό σημειώθηκε στο ύψος του Ευόσμου στο ρεύμα προς δυτικά. Ο δρόμος στο σημείο είναι πλημμυρισμένος και έχουν σχηματιστεί λίμνες από νερά, λόγω της έντονης βροχής.

Αυτοκίνητο κόλλησε στην Εσωτερική Περιφερειακή - Voria.gr


Δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες και οδική βοήθεια έχουν μεταβεί για να βοηθήσουν στην ανάσυρση του ΙΧ, οδηγός του οποίου ήταν γυναίκα.


Από το περιστατικό έχει μπλοκάρει η διέλευση των οχημάτων και έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς και οι γύρω δρόμοι σε πολλά σημεία θυμίζουν... ποτάμια.

Ποτάμια οι δρόμοι στο Ωραιόκαστρο

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης έχουν προκληθεί από την έντονη βροχόπτωση που χτύπησε την περιοχή αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κεντρικός δρόμος στην περιοχή του Ωραιοκάστρου έχει μετατραπεί σε ποτάμι, με αποτέλεσμα αυτοκίνητα να βυθίζονται μέσα στα νερά και να απαιτείται αρκετή προσοχή στη διέλευση πεζών και οχημάτων. Δείτε το video του voria.gr

Βυθίζονται αυτοκίνητα στο Ωραιόκαστρο


Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Προβλήματα εντοπίζονται τόσο στην Περιφερειακή Οδό, όπου αρκετά σημεία του δρόμου έχουν πλημμυρίσει όσο και στον Λαγκαδά. Σύμφωνα με αναγνώστρια της Voria.gr πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται στον κυκλικό κόμβο για Εύοσμο παραπέμπουν προς τον δρόμο της Νικόπολης, καθώς η διέλευση από την Περιφερειακή είναι δύσκολη.

Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η Πυροσβεστική. Οι κλήσεις προέρχονται κυρίως από την περιοχή του Ωραιοκάστρου και την Ευκαρπία, ενώ κλήσεις για απαντλήσεις έχουν γίνει από Νικόπολη και Γαλήνη.

Βροχόπτωση στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης - Voria.gr



Ήπειρος: Έντονες καταιγίδες και σφοδρή χαλαζόπτωση.. Άσπρισε η παλιά εθνική!

Εικόνες που παραπέμπουν στην καρδιά του χειμώνα αντίκρισαν διερχόμενοι οδηγοί στην παλιά εθνική Ιωαννίνων Μετσόβου, από την διασταύρωση προς Λιγκιάδες και μέχρι το Δρίσκο. Σύμφωνα με το epiruspost.gr, η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ήταν σφοδρή. Ακόμη και αρκετή ώρα μετά, το χαλάζι παράμενε σωρός στις άκρες του δρόμου θυμίζοντας τις μέρες των έντονων χιονοπτώσεων. Σε μεγάλο μέρος των ορεινών εκδηλώθηκαν και έντονες καταιγίδες, χωρίς μέχρι στιγμής να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για την μεταβολή καιρού.

Δείτε φωτογραφίες από τη χαλαζόπτωση στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων Μετσόβου

etini_xalazi1
etini_xalazi2
etini_xalazi3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης