Κύπρος: Έπεσαν οι υπογραφές για συνεκμετάλλευση του τεμαχίου 7 από ΕΝΙ και TOTAL

Κύπρος: Έπεσαν οι υπογραφές για συνεκμετάλλευση του τεμαχίου 7 από ΕΝΙ και TOTAL

Eκτός από τη συμφωνία για το «οικόπεδο» 7 υπεγράφη και συμφωνία για έρευνες της TOTAL στα οικόπεδα 2,3,8 και 9

vy76
Υπεγράφη σήμερα στη Λευκωσία η αδειοδότηση της κοινοπραξίας των εταιρειών ENI και TOTAL για το θαλάσσιο «οικόπεδο» 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Προηγήθηκε συνάντηση του Κύπριου υπουργού ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη, με αντιπροσωπείες της ιταλικής και γαλλικής εταιρείας και εκτός από τη συμφωνία για το «οικόπεδο» 7 υπεγράφη και συμφωνία για έρευνες της TOTAL στα οικόπεδα 2,3,8 και 9.

Ο κ. Λακκοτρύπης δήλωσε πως η συμφωνία με ΕΝΙ και TOTAL αποτελούν σημαντική εξέλιξη για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας το οποίο προχωρεί κανονικά. Κατά τον κύριο Λακκοτρύπη τα επιστημονικά στοιχεία παρέχουν ενδείξεις για επέκταση του κοιτάσματος «Καλυψώ» και πέραν του οικοπέδου 7.

Η πρόθεση, όπως είπε ο κ. Λακκοτρύπης, είναι όπως στα τεμάχια για τα οποία έχουν αδειοδότηση η ΕΝΙ και η TOTAL, γίνουν έως και έξι γεωτρήσεις, ενώ αναμένεται ότι θα γίνουν συνολικά μέχρι εννέα γεωτρήσεις μέσα στα επόμενα δυο χρόνια. Ερωτηθείς πότε θα γίνει η έναρξη του νέου γύρου ερευνητικών γεωτρήσεων, ο Υπουργός Ενέργειας ανέφερε πως αυτό είναι κάτι που συζητείται με τις εταιρείες αυτή τη στιγμή. Επεσήμανε περαιτέρω πως η σημερινή εξέλιξη ενδυναμώνει τις κοινοπραξίες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, τεχνικά, οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά.

Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα συμβόλαια υπέγραψε ο κ. Λακκοτρύπης κατά τη διάρκεια τελετής στο Υπουργείο Ενέργειας με εκπροσώπους των αδειούχων κοινοπραξιών, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, και των Πρέσβεων της Γαλλίας και της Ιταλίας στην Κύπρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης