Νέα εποχή για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο - Ορκίστηκε η νέα διοικούσα επιτροπή

Νέα εποχή για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο - Ορκίστηκε η νέα διοικούσα επιτροπή

Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ο καθηγητής της Ιατρικής και πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας

anoixto
Νέα σελίδα γυρίζει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ο καθηγητής της Ιατρικής και πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας με απόφαση της υπουργού Παιδείας.

Aντιπρόεδροι ορίστηκαν οι Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, καθηγητής Ιατρικής Φυσικής Ακτινοφυσικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Διονύσιος Μαντζαβίνος, καθηγητής Μηχανικής Διεργασιών και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Κωνσταντίνος Καραμάνης, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικής των Επιχειρήσεων και των Εργασιακών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

H νέα διοικούσα επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου συνεδρίασε υπό την προεδρεία του Καθηγητή Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος έθεσε τους στόχους και τη στρατηγική των επόμενων χρόνων για την ανάπτυξη του Ιδρύματος.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση της νέας Διοικούσας, από την ανάληψη των καθηκόντων της. Στην εποχή της τεχνολογίας η δυναμική της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι μεγάλη και καλύπτει πολλές ανάγκες. Το ΕΑΠ ξεκίνησε ως ίδρυμα που αφορούσε σε όσους ήθελαν να αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις, ενώ σήμερα η πλειονότητα που σπουδάζει σε αυτό θέλει να βελτιώσει τη θέση τους στην αγορά εργασίας μέσω νέων ακαδημαικών προσόντων.

To Ανοικτό Πανεπιστήμιο διαθέτει περιζήτητα τμήματα και θεωρείται ανταγωνιστικό στα άλλα Ιδρύματα. Η διαφορά του Αναοικτού Πανεπιστημίου με τα υπόλοιπα έγκειται στην εισαγωγή των φοιτητών και στα δίδακτρα που καταβάλλονται. Στο πρώτο εισάγονται χωρίς εξετάσεις.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο ξεκίνησε το 1997, και είναι ισότιμο με τα άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, «δίνοντας την ευκαιρία σε όλους ανεξαιρέτως να διευρύνουν τις γνώσεις τους στο πλάι ενός έμπειρου και καταρτισμένου εκπαιδευτικού προσωπικού, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκές γνώσεις, που συναγωνίζονται πολλά από τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού» όπως αναφέρεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης