ΕΚΠΑ: Άνοιξε τις πόρτες του σε 290 φοιτητές από 30 χώρες

ΕΚΠΑ: Άνοιξε τις πόρτες του σε 290 φοιτητές από 30 χώρες

Από το Καμερούν και το Μεξικό ως την Κίνα - Η τελετή υποδοχής των φοιτητών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και Erasmus Mundus

asssss
290 φοιτητές από 30 χώρες, ευρωπαϊκές και μη, μεταξύ αυτών και φοιτητές από Πανεπιστήμια της Κίνας, του Μεξικού και της Ρωσίας φιλοξενήθηκαν σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του κεντρικού κτηρίου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η τελετή υποδοχής των φοιτητών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και Erasmus Mundus θα φοιτήσουν στο Ε.Κ.Π.Α. κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-20, προερχόμενοι από 27 χώρες τόσο της Ευρώπης όσο και από Πανεπιστήμια της Ιορδανίας, του Καμερούν, της Νιγηρίας, του Πακιστάν και του Τόγκο.

Επίσης στο πλαίσιο των διμερών διεθνών συμφωνιών του Ε.Κ.Π.Α. θα σπουδάσουν σε Σχολές και Τμήματα τους Ε.Κ.Π.Α. 30 φοιτητές και φοιτήτριες από την Κίνα, το Μεξικό και τη Ρωσία.

Την έναρξη της εκδήλωσης, η οποία οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Ιστορίας του Ε.Κ.Π.Α., πραγματοποίησε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, αν. καθηγητής Δημήτριος Καραδήμας, ο οποίος είναι επίσης αρμόδιος για θέματα Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος. Ο κ. Καραδήμας, καλωσορίζοντας τους φοιτητές, επικεντρώθηκε στην ευκαιρία που τους δίδεται να σπουδάσουν σε ένα ιστορικό Πανεπιστήμιο, σε μία πόλη με ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά. Τόνισε ότι ο διεθνής προσανατολισμός του Ε.Κ.Π.Α. αποτελεί σημαντικό στρατηγικό στόχο για τις Πρυτανικές Αρχές και ότι τα προγράμματα διεθνών ανταλλαγών προσφέρουν την ευκαιρία στους φοιτητές να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις και στη συνέχεια να μοιραστούν αυτή τη μοναδική εμπειρία με τους συμφοιτητές, τους καθηγητές και τους φίλους τους πίσω στη χώρα τους.

fbcdnkkoflbpbbkl


Κλείσιμο
Επεσήμανε δε τη σπουδαιότητα της διεθνοποίησης επειδή οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε δεν μπορούν να επιλυθούν από ένα άτομο ή ένα μόνο κράτος αλλά από συνδυασμένες ενέργειες και προσπάθειες. Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τους φοιτητές που επέλεξαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τις σπουδές τους, καλώντας τους ταυτοχρόνως να βοηθήσουν το Ε.Κ.Π.Α να γίνει ακόμη καλύτερο με την καλοπροαίρετη κριτική τους μετά το πέρας των σπουδών τους.Εκτός από τον Αντιπρύτανη Δ. Καραδήμα, τους φοιτητές υποδέχτηκαν και συζήτησαν μαζί τους για τα προγράμματα σπουδών τους, η Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, καθηγήτρια Καλλιόπη Χριστακάκου-Φωτιάδη και μέλη ΔΕΠ, υπεύθυνοι Erasmus Σχολών και Τμημάτων. Παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πλάτωνα Μαυρομούστακο για το πρόγραμμα “Contemporary Greece: History, Arts and Letters” το οποίο πραγματοποιείται στην αγγλική γλώσσα και επιλέγει μεγάλος αριθμός εκ των φοιτητών Erasmus.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης