Κύπρος: Ελεύθερες οι δύο Ελληνοκύπριες που συνελήφθησαν στην κατεχόμενη Μόρφου
Οι κατοχικές «αρχές» τους απήγγειλαν την κατηγορία της «εισόδου χωρίς άδεια σε κατάλυμα που βρίσκονταν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή» - Φωτογράφιζαν το σπίτι τους
Ελεύθερες αφέθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι οι Ελληνοκύπριες, μητέρα και κόρη, που είχαν συλληφθεί στην κατεχόμενη Μόρφου χθες.
Οι δύο γυναίκες, 52 και 20 χρόνων, μεταφέρθηκαν στο λεγόμενο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας, όπου η «αστυνομία» του ψευδοκράτους τους απάγγειλε την κατηγορία της «εισόδου χωρίς άδεια σε κατάλυμα που βρισκόταν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή». Οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες. Η «αστυνομία» κατάσχεσε τα κινητά τους τηλέφωνα.
Στο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας βρισκόταν και άλλα μέλη της οικογένειας των δύο, τα οποία τις παρέλαβαν.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.