Χαρδαλιάς για φωτιά στη Ζάκυνθο: Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι κάηκαν 10.000 στρέμματα

Χαρδαλιάς για φωτιά στη Ζάκυνθο: Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι κάηκαν 10.000 στρέμματα

Καλύτερη η εικόνα για τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στο τρίγωνο μεταξύ των χωριών Λιθακιά, Αγαλά και Κερί  - Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις πολλές διάσπαρτες εστίες, προκειμένου να οριοθετήσουν την πυρκαγιά μέχρι το απόγευμα

pirosvestis-kamena
Στην απώλεια στρεμμάτων δάσους και καλλιεργειών από τη φωτιά στη Ζάκυνθο στάθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επιχειρώντας έναν πρώτο απολογισμό για τη φωτιά στο νησί.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για 10.000 καμμένα στρέμματα.

«Αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τα πτητικά μέσα αρχικά την Κυριακή λόγω των ισχυρών ανέμων. Αυτό οδήγησε τη φωτιά να επεκταθεί σε διάφορα μέτωπα αλλά αναθεωρήσαμε τη στρατηγική μας, ενισχύσαμε τις δυνάμεις και αντιμετωπίσαμε τη φωτιά» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε, όταν ολοκληρωθεί η περίοδος των πυρκαγιών, θα πρέπει να τεθεί επί τάπητος το θέμα της πρόληψης «γιατί υπάρχει ζήτημα με τις αντιπυρικές ζώνες ειδικά και στην Ζάκυνθο».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η εικόνα της φωτιάς στη Ζάκυνθο είναι καλύτερη.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε εξέλιξη ακόμα στο τρίγωνο μεταξύ των χωριών Λιθακιά, Αγαλά και Κερί, αλλά δεν έχει ενεργό μέτωπο και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις πολλές διάσπαρτες εστίες, προκειμένου να οριοθετήσουν την πυρκαγιά μέχρι το απόγευμα, καθώς εκείνη την ώρα η ΕΜΥ προβλέπει μικρή ενίσχυση των ανέμων.

Κλείσιμο
Δηλώσεις ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά για την φωτιά στην Ζάκυνθο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης