Μαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι: Στη μάχη τα εναέρια μέσα

Μαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι: Στη μάχη τα εναέρια μέσα

169 πυροσβέστες δίνουν τη μάχη από το έδαφος - Χθες Σάββατο εκκενώθηκαν δύο μοναστήρια και απομακρύνθηκαν συνολικά 50 άνθρωποι - Δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές - Για φωτιά από βραχυκύκλωμα σε κολόνα της ΔΕΗ έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Λουτρακίου - Δείτε εικόνες από την δύσκολη νύχτα των κατοίκων

loutraki_ar
Εξακολουθεί να μαίνεται το πρωί της Κυριακής η μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι.

Tέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα από νωρίς το πρωί έχουν ξεκινήσει τις πτήσεις και τις ρίψεις νερού προκειμένου να τεθεί η φωτιά υπό ελεγχο. Από εδάφους εξάλλου επιχειρούν συνολικά 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα.

«Ευτυχώς πρωί πρωί σηκώθηκαν τα ενάερια μέσα ενώ στην κορυφογραμμή επιχειρούν τα πεζοπόρα τμήματα. Ευτυχώς οι άνεμοι είναι πιο ήπιοι σήμερα αλλά το μέτωπο είναι τεράστιο» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης προσθέτοντας ότι «οι πρώτες πληροφορίες για την αιτία της φωτιάς είναι για βραχυκύκλωμα από κολόνα της ΔΕΗ».

Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη στην περιοχή, καθώς οι τεράστιες φλόγες έκαναν την εικόνα απόκοσμη και οι πυκνοί καπνοί δυσκόλευαν την κατάσταση, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του protothema.gr.

loutraki-nyxta-dyo
loutraki-nyxta-ena


Κλείσιμο


H φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στον περιφερειακό πάνω απ’ την πόλη του Λουτρακίου και βόρεια του νεκροταφίου της πόλης.

Λίγο αργότερα εκκενώθηκαν προληπτικά όλα τα μοναστήρια της περιοχής. Ανάμεσά τους, το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Από κάθε Μονή απομακρύνθηκαν 25 άτομα.

Λουτράκι: Εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους μοναστήρι και γηροκομείο


Στο μεταξύ, πυροσβέστης δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, αλλά και από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, λόγω και των ισχυρών ανέμων, δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών, που έδιναν όλο το μβράδυ μάχη με τις φλόγες ώστε να οριοθετήσουν τη φωτιά, που εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο των επτά χιλιομέτρων.



Στην περιοχή έσπευσε από νωρίς ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

xrd00


Συνδρομή στις δυνάμεις πυρόσβεσης παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και τέσσερις υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατο σημείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, το πρωί της Κυριακής δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

nyx0
loutrakinight1
loutrakinight2
Η μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι από την Εθνική Οδό


Λουτράκι: Εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους μοναστήρι και γηροκομείο


ltr99



xrd00


received 1247180722128010


Φωτιά στο Λουτράκι


Λουτράκι


Λουτράκι (2)






ltr1
ltr2
ltr3
loutraki01
loutraki02
loutraki03
loutraki04
loutr001
loutr002
loutr003
loutr004
loutr005
loutr006
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης