Υπόθεση Novartis: Καταθέτει ο Ιωάννης Αγγελής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Υπόθεση Novartis: Καταθέτει ο Ιωάννης Αγγελής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Mε δύο εμπιστευτικές αναφορές του προς την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, τις οποίες είχε αποκαλύψει το «Πρώτο ΘΕΜΑ», κατέγραφε τις πολιτικές παρεμβάσεις που είχαν γίνει στη διερεύνηση της υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, ενώ κατέγραφε

aggelis
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής καταθέτει εδώ και ώρα στον συνάδελφό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή ως μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis. 

Ο κ. Ζαχαρής διενεργεί προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του ομοιόβαθμου συναδέλφου του Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ακόμη, ο κ. Ζαχαρής ερευνά από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Αγγελής με δύο εμπιστευτικές αναφορές του προς την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, τις οποίες είχε αποκαλύψει το «Πρώτο ΘΕΜΑ», κατέγραφε τις πολιτικές παρεμβάσεις που είχαν γίνει στη διερεύνηση της υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, ενώ κατέγραφε με κάθε λεπτομέρεια την όλη έκταση του δήθεν σκανδάλου που στήθηκε προκειμένου να πλήξει μέλη της τότε αντιπολίτευσης. Στις αναφορές του ο κ. Αγγελής άφηνε σαφείς αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις στην έρευνα για τη Novartis.

Ακόμη, απέδιδε τον κυρίαρχο ρόλο των κινήσεων του παρασκηνίου και σκιαγραφούσε το ρόλο που διαδραμάτισε στην όλη υπόθεση ο περιβόητος «Ρασπούτιν», που κατά τους ισχυρισμούς του ήταν πολιτικό πρόσωπο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ο κ. Αγγελής δεν κατονόμασε το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από τον Ρασπούτιν και ανέφερε ότι το όνομά του το είχε αναφέρει η κυρία Δημητρίου.

Κλείσιμο
Ακόμη, ο κ. Αγγελής στις αναφορές του έχει κάνει αρνητικό λόγο για την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αγγελής επόπτευε επί τρεις περίπου μήνες την Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση αυτή, διαφωνώντας κάθετα με τον τρόπο που διεξάγονταν η έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία.

Ο κ. Αγγελής, μεταξύ των άλλων, στην Ελένη Τουλουπάκη καταλογίζει δικονομικές παραβάσεις και επιδίωξη άσκησης ποινικής δίωξης τύπου «όπως- όπως – τύπου fast track», σημειώνοντας ενδεικτικά ότι προέβη σε «δημιουργία απόλυτων ακυροτήτων» με στην λήψη ενόρκων καταθέσεων, ως μη έδει, αφού στη συνέχεια η ίδια θα επικύρωνε ως επόπτης τις δικές της δικονομικές ενέργειες «ως υφισταμένη του εαυτού της» και για «προειλημμένη απόφαση» για άσκηση ποινική δίωξης τύπου «όπως- όπως – τύπου fast track», χωρίς την προηγούμενη τήρηση του άρθρου 239 ΚΠΔ.

Στις αναφορές του ο κ. Αγγελής άφηνε σαφείς αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις στην έρευνα για τη Novartis και σκιαγραφούσε το ρόλο που διαδραμάτισε στην όλη υπόθεση ο περιβόητος «Ρασπούτιν».

Ακόμη, ο κ. Αγγελής ανέφερε ότι υπήρχε «σχετική βιασύνη» να ασκηθεί «κάποια ποινική δίωξη, για κάποιους πολιτικούς», να παραπεμφθεί η υπόθεση σε ανακριτή (και μάλιστα χωρίς κλήση σε εξηγήσεις) και «τα υπόλοιπα θα έβρισκε ο ανακριτής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης