Ξεκίνημα με προβλήματα σε σχολεία της Αττικής λόγω του σεισμού του Ιουλίου

sxoleio_1

Χτυπάει σήμερα το πρώτο κουδούνι της χρονιάς σε όλα τα σχολεία της χώρας όμως για κάποιους μαθητες στην Αθήνα η νέα σχολική χρόνια ξεκινάει με προβλήματα.

Η... πρεμιέρα του σχολικού έτους μπορεί να βρει σήμερα όλα τα σχολεία ανοιχτά, αλλά οι μαθητές αφού παραλάβουν τα σχολικά τους βιβλία είτε θα παρατείνουν λίγο τις «διακοπές» τους είτε θα πάνε σε άλλα όμορα σχολεία, καθώς υπέστησαν ζημιές απ’ τον σεισμό των 5,1 Ριχτερ της 19ης Ιουλίου και έτσι οι μαθητές αυτών είτε θα αρχίσουν με ολιγοήμερη καθυστέρηση τα μαθήματά τους είτε θα πάνε σε άλλα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο 1ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό και 8ο Δημοτικό Χαϊδαρίου ο αγιασμός θα γίνει κανονικά σήμερα, όμως τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Για το 4ο Γυμνάσιο και 6ο Γυμνάσιο, αν και αναμένονται έτοιμα προς χρήση από τις 16 Σεπτεμβρίου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε την προσωρινή μεταστέγαση τους στο 4ο ΓΕ.Λ. Χαϊδαρίου και στο 5ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου αντίστοιχα σε απογευματινή βάρδια.

Σε ό,τι αφορά το 1ο ΕΠΑ.Λ. προβλέπεται μεταστέγαση στο 6ο Ε.Κ. Γ' Αθήνας σε πρωινή βάρδια.

Προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και σε σχολεία του Δήμου Αιγάλεω. Σήμερα στο πρώτο γυμνάσιο Αιγάλεω χτύπησε κανονικά του κουδούνι και πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός ωστόσο οι μαθητες θα μεταστεγαστούν σε άλλο κτήριο καθώς στο σχολείο γίνονται επισκευές.Οι γονείς παρόλα αυτά ανησυχούν αφενός μεν για το κατά ποσό η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος αναμένεται να επηρεάσει τη καθημερινότητα των παιδιών αφετέρου γιατί δεν συμφωνούν με το κτίριο που επιλέγεται από το υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Την ίδια ώρα κρίσιμης σημασίας για γονείς και μαθητες είναι η ώρα που θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα, αν δηλαδή γίνονται κανονικά πρωινές ώρες η αν θα χρειαστεί να πηγαίνουν σχολείο το απόγευμα γεγονός που θα επηρεάσει άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες.

«Μπορεί ο σεισμός να επηρέασε το κτίριο αλλά όχι τη βούληση μας για να λειτουργήσει το σχολείο» είπε η διευθύντρια του γυμνασίου λέγοντας στους μαθητες ότι αυτό είναι ένα πρώτο μάθημα για όλους σε μια προσπάθεια της να δείξει στους μαθητες πως τα εμπόδια της ζωης είναι για να ξεπερνιούνται.

Στη συνέχεια έδωσε κάποιες χρηστικές πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους που προκάλεσαν τη δυσφορία τόσο των γονιών όσο και των μαθητών.«Θα μεταστεγαστούμε στο 4ο γυμνάσιο λυση δυσάρεστη δύσκολη αλλά η μόνη ασφαλής για τους μαθητες. Ψάχναμε και για άλλες λύσεις μέχρι χθες το μεσημέρι. Η άλλη επιλογή ήταν στο κτίριο του ΟΑΕΔ» αλλά όπως είπε το κτίριο ήταν ακατάλληλο.

Αντίστοιχα προβλήματα έχουν καταγράφει και σε άλλα σχολεία του Δήμου: Το 17ο Δημοτικό Αιγάλεω θα μεταφερθει στο 2ο Γυμνάσιο, που είναι σχεδόν συστεγαζόμενα. Το 7ο Δημοτικό Αιγάλεω στο 4ο Γυμνάσιο και το 11ο Δημοτικό στο 20ό Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω.Να σημειωθεί πως ζημιές έχουν καταγράφει σε σχολικά κτήρια στις Αχαρνές, στο Μενιδι και στο Νέο Ηράκλειο. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο ποσό θα διαρκέσουν οι εργασίες αποκατάστασης των κτιρίων.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Θαψιμο

Γιατί το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι ψηλά στα νέα? Αυτές οι περιοχές μόνο σχολεία έχουν με ζημιές απο τον σείσμο η ακόμα και οικίες και επιχειρήσεις έχουν ζημιές και δεν μιλάει κανένας?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης