Γ.Γ. Προστασίας του Καταναλωτή στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις τιμές των βασικών σχολικών ειδών

Γ.Γ. Προστασίας του Καταναλωτή στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις στις τιμές των βασικών σχολικών ειδών

«Στα 23-44 ευρώ υπολογίζεται η τιμή για την εκκίνηση της σχολικής χρονιάς»

sx12
Για τις φετινές τιμές στα σχολικά είδη αλλά και στα κυλικεία μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Βασίλη Αδαμόπουλο.

Ο κ. Σταμπουλίδης, τόνισε πως «δεν υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις στα βασικά ειδή».

«Υπάρχουν αυξομειώσεις σε κάποια προϊόντα, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι οι μαθητές που ανήκουν στις ασθενέστερες οικονομικές ομαδες», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σταμπουλίδης.

«Φέτος έχουμε διευρύνει τη λιστά και ο καταναλωτής μπορεί να κάνει εύκολα μία έρευνα αγοράς. Στα 23-44 ευρώ υπολογίζεται η τιμή για την εκκίνηση της σχολικής χρονιάς, χωρίς τη τσάντα, καθώς υπάρχουν εναλλακτικές και προσφορές εκτός των επώνυμων προϊόντων», υποστηρίζει ο κ.Σταμπουλίδης.

Ο Γ.Γ. ανέφερε επίσης ότι από του χρόνου θα υπάρχει μία εφαρμογή στα κινητά, όπου ο καταναλωτής ανάλογα με την περιοχή που μένει θα μπορεί να «εντοπίσει» τις πιο οικονομικές επιλογές σε σχολικά είδη.

Κλείσιμο
Παράλληλα, ο κ. Σταμπουλίδης αναφέρθηκε και στις τιμές στα κυλικεία, τονίζοντας ότι και εκεί σημασία έχει να προστατευθεί ο ασθενέστερος οικονομικά μαθητής. «Αυτό που θέλουμε είναι στα υγιεινά προϊόντα να έχουν πρόσβαση όλοι» και κατέληξε:

«Θα γίνονται έλεγχοι από το υπουργείο Ανάπτυξης και για αυτό είναι σημαντικό και για τους ελεγχόμενους και για τους καταναλωτές. Οι ελέγχομενοι θα έχουν στοχεύουν στην καλή ποιότητα των προϊόντων και οι καταναλωτές θα είναι πιο ασφαλείς. Γι' αυτό οι ελεγχόμενοι θα πρέπει να έχουν σαν ευαγγέλιο τη λίστα που έχουν δημοσιεύσει αλλιώς να ξέρουν ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με το νόμο και με τα πρόστιμα».

2019.09.11 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης