Τραγωδία στην Κύπρο: Κρεμάστηκε 14χρονος - Δεν τον άφηναν να πάει σχολείο
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 14χρονος είχε αναγκαστεί να σταματήσει το σχολείο και υποχρεωνόταν να εργάζεται πρωί και βράδυ - Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πατέρας του δεν τον άφηνε να επιστρέψει στις αίθουσες
Ένας 14χρονος από χωριό της επαρχίας Λευκωσίαςβρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του, προκαλώντας σοκ, τόσο στους κατοίκους της κοινότητας όσο και στην υπόλοιπη Κύπρο, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι το παιδί αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στο σπίτι του.
Ο 14χρονος βρέθηκε κρεμασμένος από τον πατέρα του, ο οποίος τον μετέφερε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί είχε αναγκαστεί να σταματήσει το σχολείο και υποχρεωνόταν να εργάζεται τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Παρά την επιθυμία του να επιστρέψει στο σχολείο, αντιμετώπιζε την άρνηση του πατέρα του. Ίσως να μην είναι τυχαίο ότι το παιδί βρέθηκε νεκρό τα ξημερώματα λίγο πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά στη Κύπρο.
Η αστυνομία επί του παρόντος εξετάζει «αφύσικο θάνατο» ενώ στην υπόθεση έχουν εμπλακεί και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών, οι οποίες φαίνεται να είχαν γνώση των προβλημάτων στην οικογένεια.
Ο 14χρονος έχει ακόμα δύο μικρότερα αδέλφια και οι αρμόδιες υπηρεσίες αναλαμβάνουν την προστασία τους, παρέχοντας ψυχολογική στήριξη.
Το University of Derby Greece - Νομικό Πρόσωπο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης φέρνει στη χώρα ένα νέο μοντέλο βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, σχεδιασμένο για τον κόσμο του σήμερα και του αύριο.
Με μια πρωτότυπη δράση κοινωνικής υπευθυνότητας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με όχημα τον Mythos 0.0% και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ευαισθητοποίησε τα συναυλιακά κοινά για τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης και της ασφαλούς οδήγησης.