Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη τις προκλήσεις - Στη Μεσόγειο και τέταρτο ερευνητικό πλοίο

Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη τις προκλήσεις - Στη Μεσόγειο και τέταρτο ερευνητικό πλοίο

Η Τουρκία βγάζει το «Ορούτς Ρέις» στην Μεσόγειο - Πανηγυρισμοί από τον υπ. Ενέργειας με αναφορά στους... «ήρωες στα Δαρδανέλια»

oruc-reis12
Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Άγκυρα, βγάζοντας και τέταρτο ερευνητικό πλοίο στην Μεσόγειο, το «Ορούτς Ρέις», σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Μετά την έκδοση NAVTEX που «βάζει φωτιά» στην κυπριακή ΑΟΖ, προβλέποντας γεωτρήσεις του «Πορθητή», η Άγκυρα προχώρησε και σε δεύτερο «χτύπημα» με το «Ορούτς Ρέις» , που μετά την πορεία του από το Αιγαίο, δυτικά της Ικαρίας και της Πάτμου, έφτασε στην Αττάλεια και πλέον προγραμματίζονται οι επόμενες κινήσεις του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης από την Τουρκία, το «Ορούτς Ρέις» βρίσκεται στην Αττάλεια, επιβεβαιώνοντας την ανάρτηση του Φατίχ Ντονμέζ, του Υπουργού Ενέργειας Τουρκίας, σχετικά με την πορεία του ερευνητικού πλοίου.

Ενώ στη συνέχεια προσέθεσε ότι: «Το πλοίο μας Ορούτζ Ρέις με τη στήριξη του έθνους μας κατέβηκε στη Μεσόγειο. Εύχομαι επιτυχία στην εθνική αυτή αποστολή του πλοίου και του προσωπικού του που χαιρέτησε τους ήρωές μας στο Τσανάκκαλε (Δαρδανέλια)».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης