Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο - 47 φωτιές μέσα σε 24 ώρες, πύρινο μέτωπο απείλησε σπίτια στην Πεντέλη

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο - 47 φωτιές μέσα σε 24 ώρες, πύρινο μέτωπο απείλησε σπίτια στην Πεντέλη

Κατασβέστηκε το απόγευμα η φωτιά στην Πεντέλη - Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Τανάγρα και Αρτέμιδα

fotia
Σε 47 ανέρχονται οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Συνολικά επιχείρησαν 484 πυροσβέστες, 181 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν πέντε υδροφόρες των Περιφερειών και των ΟΤΑ.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Για αύριο, Σάββατο, προβλέπεται πάντως πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) .

Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα της Παρασκευής

Κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην Πεντέλη, στη συμβολή της Δουκίσσης Πλακεντίας με την Κλεισθένους. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε εν υπαίθρω σε απορρίμματα και ξερά χόρτα.

Κοντά στην πυρκαγιά βρίσκονταν κατοικίες, γεγονός που πυροδότησε ανησυχία.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 33 πυροσβέστες, 13 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Κλείσιμο
IMG_9887
IMG_9888
IMG_9891

f01




Στο σημείο μετέβη ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος και συντονίζει όλες τις ενέργειες.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, κλειστή είναι η οδός Δουκίσσης Πλακεντίας από Βασιλέως Γεωργίου μέχρι Αναπαύσεως. 

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική και μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 4 το απόγευμα στην περιοχή της Τανάγρας. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 52 πυροσβέστες με 23 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και κοντά στον οικισμό του Αγίου Σεραφείμ στην Αρτέμιδα (Λούτσα).  Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, και το συγκεκριμένο πύρινο μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 10 οχήματα ΜΕΤΠΕ με 20 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.
Πυρκαγιά μαίνεται και σε δασική έκταση στην περιοχή Γαύρογο Άρτας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτρερα και δύο αεροσκάφη τύπου PZL.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για αύριο Σάββατο, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις εξής περιοχές: 

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων) Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία) Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία) .



EDNVRI1XYAAhDlb
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης