«Έμφραγμα» στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Κλειστή η χειρουργική κλινική

«Έμφραγμα» στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας: Κλειστή η χειρουργική κλινική

Υπολειτουργούν η Παθολογική και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

nos_istoriko
Το έλλειμμα προσωπικού στο ΕΣΥ αναδεικνύει για μια ακόμη φορά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με τη δημοσιοποίηση ενός δραματικού συμβάντος στο νοσοκομείο Κυπαρρισσίας: σήμερα το πρωί διακομίστηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένη γυναίκα, ωστόσο η Χειρουργική κλινική ήταν κλειστή ελλείψει γιατρων και η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, έχει ανασταλεί η λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής από τον περασμένο Απρίλιο επειδή έχει μετακινηθεί ο Δ/ντης της κλινικής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός, ο οποίος την τρέχουσα εβδομάδα βρίσκεται σε άδεια.

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καλύπτει την περιοχή της Τριφυλίας και μέρος του Νομού Ηλείας (Ζαχάρω) και εξυπηρετεί πάνω από 50.000 μόνιμους κατοίκους - σημειωτέον πως το καλοκαίρι ο πληθυσμός υπερτριπλασιάζεται λόγω των παραθεριστών.

Ωστόσο, το νοσοκομείο λόγω της υποστελέχωσης τείνει να λειτουργεί ως Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας.

Αναφέρει ενδεικτικά η ΠΟΕΔΗΝ πως η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπολειτουργεί καθώς η μοναδική Νεφρολόγος Διευθύντρια μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Δεν εξυπηρετούνται νέοι ασθενείς με νεφροπάθεια που χρήζουν αιμοκάθαρση.

Η Παθολογική κλινική 30 κλινών λειτουργεί με επικινδυνότητα για τους ασθενείς. Υπάρχουν μόνο δύο Παθολόγοι. Ο τρίτος απουσιάζει με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πολλές ημέρες το μήνα δεν καλύπτονται οι εφημερίες με Παθολόγο. Κινδυνεύουν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς.

Κλείσιμο
Όλα τα έκτακτα χειρουργικά και παθολογικά περιστατικά διακομίζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, 62χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία.

Επίσης, υπογραμμίζει η Ομοσπονδία δημιουργείται μείζον πρόβλημα στην περιοχή της Τριφυλίας επειδή καλύπτεται μόνο από ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια. «Τι γίνεται πίσω στο νοσοκομείο και τις ανάγκες των ασθενών όταν το μοναδικό ασθενοφόρο που είναι διαθέσιμο ασχολείται μόνο με τις διακομιδές και πηγαινοέρχεται στην Καλαμάτα;» θέτει το ερώτημα η ΠΟΕΔΗΝ.

Την ίδια ώρα, καταγγέλλει η Ομοσπονδία πως «ο Διοικητής των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας που διακρίθηκε από τις διθυραμβικές αναρτήσεις υπέρ Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, διέλυσε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μετακινώντας γιατρούς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και παρακολουθεί ως θεατής την αποψίλωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας από γιατρούς βασικών ειδικοτήτων».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης