Η Λευκωσία ενημερώνει τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις

Η Λευκωσία ενημερώνει τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις

«Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Κύπριος υπουργός Άμυνας θα έχει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του, τους οποίους θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα συζητήσει θέματα αμυντικής συνεργασίας»

yavuz_mk
Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, μεταβαίνει στο Ελσίνκι για να λάβει μέρος στις εργασίες της άτυπης συνάντησης των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 28-29 Αυγούστου και κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν θέματα Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Φινλανδική Προεδρία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Κύπριος υπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του, τους οποίους θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα συζητήσει θέματα αμυντικής συνεργασίας».

Επίσης, θα επισκεφθεί από κοινού με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας για την Αντιμετώπιση Υβριδικών Απειλών, του οποίου η Κύπρος αποτελεί ενεργό μέλος από τον Δεκέμβριο του 2018.

Το συγκεκριμένο Κέντρο Αριστείας λειτουργεί ως κόμβος εμπειρογνωμοσύνης για τα συμμετέχοντα κράτη, ώστε να μπορούν να μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές, να οικοδομήσουν ικανότητες, να δοκιμάσουν νέες ιδέες και να αναπτύξουν την άμυνά τους έναντι των υβριδικών απειλών.

Οι εργασίες των Υπουργών θα αρχίσουν με δείπνο εργασίας κατά το οποίο θα εξεταστούν οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που παρουσιάζει η τεχνητή νοημοσύνη και η χρήση νέων τεχνολογιών στον τομέα της άμυνας.

Κατά την πρώτη σύνοδο εργασίας τους, οι Υπουργοί Άμυνας θα συζητήσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ασφάλεια και την άμυνα ενώ θα ακολουθήσουν συζητήσεις για την συντονισμένη παρουσία και τη συνεισφορά της ΕΕ στη θαλάσσια ασφάλεια.

Κλείσιμο
Η άτυπη αυτή συνάντηση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση, μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών, κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των υβριδικών απειλών και θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα εξέτασης σχετικών σεναρίων που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο στο Ελσίνκι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης