Φωτιά στη Σάμο: Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Φωτιά στη Σάμο: Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Η εκκένωση έγινε για προληπτικούς λόγους, λέει ο δήμαρχος Σάμου - Πολίτες και τουρίστες μεταφέρθηκαν σε κλειστό γυμναστήριο - Η φωτιά καίει σε δύσκολο σημείο, κοντά σε τουριστικές περιοχές - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις - Μεγάλη φωτιά και στο Γύθειο - 56 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

fot6
Μεγάλη φωτιά στον Μεσόκαμπο Σάμου, κοντά στο Πυθαγόρειο, ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου. Η φωτιά καίει δασική έκταση στον Μεσόκαμπο και αμέσως απογειώθηκαν τέσσερα καναντέρ και δύο ελικόπτερα. Παράλληλα από εδάφους επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σεβαστάκη που μίλησε στο protothema.gr για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία στην περιοχή.

«Εκκενώθηκαν δυο ξενοδοχεία  προληπτικά γιατί απειλήθηκαν από τη φωτιά. Δεν υπάρχουν ζημιές στα σπίτια αλλά υπάρχει ζημιά στο δίκτυο της ΔΕΗ και καποια ξενοδοχεία δεν έχουν ρεύμα. Έχουμε ανοίξει το κλειστό γυμναστήριο και έχουμε  βάλει μέσα τον κόσμο και τον περιθάλπτουμε.Έχουμε ειδοποιήσει τη ΔΕΗ να παέι να πάει να τα αντικαταστήσει. Ευτυχώς σε γενικές γραμμές προλάβαμε, δεν απειλούνται σπίτια και ξενοδοχεία τώρα αλλά υπάρχει ένα μέτωπο στο βουνό» είπε ο κ. Σεβαστάκης.

Στην επιχείρηση εκκένωσης συμμετείχαν και σκάφη του Λιμενικού και της Frontex τα οποία απομάκρυναν 22 άτομα από την παραλία Πούντες στην μαρίνα του Πυθαγορείου.


Δείτε βίντεο από το Samos 24.gr



Κλείσιμο


Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, μιλώντας στον Ant1, δήλωσε πως η φωτιά δεν είναι μεγάλη, αλλά σε δύσκολο σημείο, καθώς καίει σε πολύ τουριστική περιοχή του νησιού, όπου βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία. «Εκκενώσαμε πέντε ξενοδοχεία, δύο γιατί πλησίαζε η φωτιά και άλλα τρία προληπτικά», δήλωσε και εκτίμησε πως σύντομα η φωτιά, που στις 19:30 είχε περιοριστεί σε λόφο και δεν απειλούσε σπίτια, θα έχει τεθεί υπό έλεγχο. 

Ο κύριος Κατραζάκος έκανε λόγο για πολύ γρήγορη και μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης, καθώς ο κύριος Χαρδαλιάς, γγ Πολιτικής Προστασίας, τον ενημέρωσε πως φτάνει στη Σάμο ένα σούπερ πούμα και ένα C-130 με προσωπικό. 
fot7_2
fot6
fot5
fot4
Untitled-2

Στις 18:30 το απόγευμα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον στην περιοχή επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα. Παράλληλα επί τόπου βρίσκονται και βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης 88 εθελοντές με 27 οχήματα.

PHOTO-2019-08-24-17-39-44
fot4
fot2
fot1

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, μεγάλη έκταση είχε και η φωτιά στην περιοχή Άγιος Βασίλειος Λακωνίας, κοντά στο Γύθειο. Καίει σε χορτολιβαδική έκταση και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 5 πετζετέλ και 3 ελικόπτερα.



Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Ριόλος, στην Δυτική Αχαΐα, για την κατάσβεση της οποίας πετούν από την πρώτη στιγμή τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.


Λίγη ώρα αργότερα μάλιστα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και στην περιοχή επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη, 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρου με 19 πυροσβέστες.
Νωρίτερα, τρεις ηλικιωμένες γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Κεντρο Υγείας Βάρδας Ηλείας, μετά από φωτιά στην περιοχή, που έφτασε κοντά στα πρώτα σπίτια του χωριού.

Η μια από αυτές είχε αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό και μάλιστα διασώθηκε από τους πυροσβέστες.

varda_fotia-12
varda_fotia-7
varda_3_2

Η εικόνα της φωτιάς πάντως μετά τις 4 το απόγευμα είναι καλύτερη, ενώ και η Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου που είχε κλείσει στο σημείο, έχει παραδοθεί κανονικά στη κυκλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έκαιγε στις όχθες του ποταμού Βέργα και τη γύρω περιοχή.

Οι φλόγες πλησίασαν στα πρώτα σπίτια της περιοχής, ωστόσο αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά και η Πυροσβεστική δεν έδωσε εντολή εκκένωσης οικισμού.

Ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή, στο Συρμπάνι Βάρδας, έκαψε λιοστάσια και περιβόλια.


Βελτιωμένη είναι το απόγευμα του Σαββάτου η κατάσταση στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω, πλησίον λεωφόρου ΝΑΤΟ, το μεσημέρι.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 5 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. με 10 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα.

Στο μεταξύ, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, πριν από λίγο, στην 5η έξοδο της λεωφόρου ΝΑΤΟ. Οι πυροσβέστες, που κατευθύνονταν προς την περιφερειακή του Αιγάλεω για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στο σημείο, διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.

Φωτογραφία από facebook Νίκος Κουντούρης:

pyrosvestiki-fb-pic



Δασική πυρκαγιά έχουμε και στο Ροϊδοβούνι Κόνιτσας, του νομού Ιωαννίνων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες, ενώ συνδρομή παρέχει μία υδροφόρα ΟΤΑ.

Στις 16:15 η Πυροσβεστική ενημερώθηκε και για δασική πυρκαγιά στο Βροντερό Φλώρινας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης