Αερομεταφορές για οκτώ ασθενείς σε νοσοκομεία πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία τη Δευτέρα

elikoptero_PA

Μία από τις επτά αποστολές αφορούσε μεταφορά ασθενούς στο εξωτερικό

Οκτώ ασθενείς μεταφέρθηκαν με πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας σε νοσοκομεία αστικών κέντρων, ενώ συνεχίζονται οι αποστολές έρευνας- διάσωσης αεροπυρόσβεσης και επιτήρησης πέραν της επιχειρησιακής αποστολής της.

Τις 17,4 ώρες πτήσης συμπλήρωσαν χθες τα πτητικά μέσα της ΠΑ, που διατέθηκαν μόνο για τις μεταφορές ασθενών από νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου σε νοσοκομεία αστικών κέντρων, ενώ μία από τις επτά αποστολές αφορούσε μεταφορά ασθενούς στο εξωτερικό.

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο, χθες :

Ένα ελικόπτερο Super Puma μετέφερε 1 ασθενή από την 'Ανδρο στην Ελευσίνα,

Ένα αεροσκάφος LEG-484 μετέφερε 1 παιδί από την Ελευσίνα στη Μπολόνια της Ιταλίας,

Ένα ελικόπτερο ΑΒ-212 μετέφερε 1 ασθενή από την Κεφαλλονιά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών,

Ένα ελικόπτερο Super Puma μετέφερε 1 ασθενή από την Κύθνο στην Ελευσίνα,

Ένα αεροσκάφος C-27J μετέφερε 2 ασθενείς από τη Λέσβο και την Ικαρία στην Ελευσίνα,

Ένα ελικόπτερο ΑΒ-212 μετέφερε 1 ασθενή από την Κύθνο στην Ελευσίνα και

Ένα αεροσκάφος C-130 μετέφερε 1 νεογνό από την Κέρκυρα στην Ελευσίνα.


Την ίδια ώρα, ένα ελικόπτερο Super Puma εκτέλεσε αποστολή διάσωσης για έναν 43χρονο Γεωργιανό στην περιοχή της 'Ανδρου. Εκτελέστηκε 1 έξοδος και συμπληρώθηκαν 1,2 ώρες πτήσης, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 εκτέλεσαν αποστολή αεροπυρόσβεσης στη Σύρο. Εκτελέστηκαν 2 έξοδοι και συμπληρώθηκαν 4,6 ώρες πτήσης.

Τέλος, για επιτήρηση διατέθηκαν δύο αεροσκάφη PZL που εκτέλεσαν αποστολή επιτήρησης στην Κέρκυρα, δύο αεροσκάφη PZL που εκτέλεσαν αποστολή επιτήρησης στη Λέσβο και ένα αεροσκάφος PZL εκτέλεσε που αποστολή επιτήρησης στη Βορειοανατολική Αττική. Εκτελέστηκαν 5 έξοδοι και συμπληρώθηκαν 11,4 ώρες πτήσης.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Λέγεται αεροδιακομιδή

Όχι αερομεταφορά . Η αερομεταφορά είναι εμπορικός όρος . Αλλά να μου πεις ... ποιος μιλάει ελληνικά για να καταλάβει ; Μηπως οι αναγνώστες είναι ο Μπαμπινιώτης ; Σιγά μωρέ !!!!

Γιαννης

15.000 ευρω η ωρα με c130,6000€ με σουπερ πουμα,10000€ με c 27.ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΡΕ!!!Με τοσα λεφτα που ριχνετε στο κουβα, θα ειχατε στησει 100 κεντρα υγειας

Νοσηλευτής παιδιών

Έχεις απόλυτο δίκιο. Και αν σκεφτεί κανείς πως ό,τι συμβεί κατά την διάρκεια της αεροδιακομιδής (ανακοπή, άμεση επιδείνωση κλπ), δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί τόσο αποτελεσματικά ή και καθόλου, όπως μέσα στο νοσοκομείο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης