«Χάτσικο» της Ναυπάκτου: Τον πήρε Ισπανός - Τον θέλει πίσω η οικογένεια

«Χάτσικο» της Ναυπάκτου: Τον πήρε Ισπανός - Τον θέλει πίσω η οικογένεια

Ο σκύλος επί 18 μήνες έμενε στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή το αφεντικό του - Ισπανός δημοσιογράφος τον πήρε μαζί του θεωρώντας πως είναι αδέσποτος - Η κόρη του πρώτου του ιδιοκτήτη ζητά τώρα τον σκύλο πίσω

xatsiko-naupaktos-ena
Συγκίνησε το πανελλήνιο η ιστορία του «Χάτσικο» της Ναυπάκτου, του σκύλου που επί 18 μήνες έμενε στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή το αφεντικό του.

‘Greek Hachiko’-Ναυπακτία: Ο σκύλος βρήκε στέγη δίπλα στο εικόνισμα  για το  αφεντικό του.Βίντεο


Λίγο αφότου έγινε γνωστή η ιστορία του, ένας Ισπανός δημοσιογράφος, με τη βοήθεια Ελληνίδας εθελόντριας φιλοζωικής οργάνωσης, πήραν τον σκύλο από εκεί όπου, σύμφωνα με καταγγελίες, ζούσε υπό κακές συνθήκες. Το ζώο δεν είχε το τσιπάκι που απαιτείται, έτσι δεν εθεωρείτο πως είχε νόμιμο ιδιοκτήτη. Ο Ισπανός με την εθελόντρια πήγαν τον σκύλο σε κτηνίατρο στην Αθήνα, όπου του τοποθετήθηκε τσιπάκι, απέκτησε όλα τα νόμιμα έγγραφα και ταξίδεψε στην Ισπανία.

El rescate de "El Hachiko Griego"


Κλείσιμο
Όταν όμως ενημερώθηκε για την υπόθεση η κόρη του πρώτου του ιδιοκτήτη, με αναρτήσεις της στο facebook έκανε γνωστό ότι ο σκύλος δεν ήταν παρατημένος, αλλά ότι προτιμούσε ο ίδιος να ζει εκεί που είχε σκοτωθεί ο πατέρας της και τον φρόντιζαν από απόσταση. Επίσης, ζητά να επιστραφεί στην οικογένειά της ο σκύλος, που το όνομά του είναι Μπλεσντ (Blessed).




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης