Αμβρόσιος: Δέχτηκα διώξεις από τους ομοφυλόφιλους και τους μάγους του ΣΥΡΙΖΑ

amvrosios

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας αναφέρει, σε επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του να παραιτηθεί από το αξίωμά του

Την επιστολή παραίτησής του από το αξίωμα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, την οποία έστειλε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 17 Αυγούστου, κοινοποίησε στο ιστολόγιό του ο Αμβρόσιος.

Σε αυτή, παρουσιάζει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του να παραιτηθεί, εστιάζοντας στις εμφανείς διώξεις που δέχτηκε από τους ομοφυλόφιλους και στις αφανείς από τους «άθεους και μάγους της έως χθες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Επιπλέον, συνεχίζει να χαρακτηρίζει ως «παράσημο της διά Χριστόν κακοπάθειας» την ποινή που του είχε επιβληθεί από το από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

Συγκεκριμένα, το σημείο στο οποίο αναφέρεται στις διώξεις που δέχεται, είναι το ακόλουθο:

«Καθώς, λοιπόν, τήν 28ην Ἰανουαρίου 2019 ὁ Πανάγαθος Θεός ηὐδόκησεν, ὥστε ἡ ἀναξιότης μου νά δοξασθῇ καί μέ τό παράσημον τῆς διά Χριστόν κακοπαθείας, διωκόμενος ἐμφανῶς μέν ὑπό τῶν ὁμοφυλοφίλων, ἀφανῶς δέ ὑπό τῶν παραγόντων τῆς ἕως χθές Κυβερνήσεως τῶν Ἀθέων καί Μάγων τοῦ ΣΥΡΙΖΑ, καί καθώς ἐπίσης «κακοπαθῶ μέχρι δεσμῶν ὡς κακοῦργος» ([27]), ἵνα κατά τόν ἅγιον Ἀπόστολον εἴπω, διά τοῦτο ἀκριβῶς σήμερον 17ην Αὐγούστου 2019, ὅτε ἑορτάζω τήν 43ην ἐπέτειον ἀπό τῆς εἰς Ἐπίσκοπον χειροτονίας μου ὡς Ἀρχιερέως τοῦ Θεοῦ τοῦ Ὑψίστου (χειροτονηθείς Τιτουλάριος Μητροπολίτης Ταλαντίου τήν 17ην Αὐγούστου 1976 ὑπό τοῦ ἀειμνήστου καί Μακαριστοῦ Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κυροῦ Σερα-φείμ), ἥτις ἐγένετο εὐδοκίᾳ τοῦ Πανοικτίρμονος Θεοῦ,

ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΣ

Διά τῆς παρούσης ἐκτενοῦς ἀναφορᾶς ἡμῶν ὑποβάλλω σήμερον πρός Ὑμᾶς τήν παραίτησίν μας ἐκ τῆς θέσεως τοῦ Μητροπολίτου Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας, τὁ ἱερόν πηδάλιον τῆς ὁποίας, κατά τήν ἄφατον πρός ἡμᾶς συγκατάβασιν καί φιλανθρωπίαν τοῦ Νυμφίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ, παρέλαβον κατά τήν 19ην Νοεμβρίου 1978 καί ἐκ βάθους ψυχῆς θερμότατα παρακαλῶ Ὑμᾶς διά τά καθ’ Ὑμᾶς.

Ταπεινόν δεῖγμα τῆς ἀόκνου ἀρχιερατικῆς μας Διακονίας εἰς τήν ἔπαλξιν ταύτην ἀποτελεῖ ὁ προσφάτως ἐκδοθείς τόμος ὑπό τόν τίτλον «ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ (1978-2018)», ἀντίτυ-πον τοῦ ὁποίου ἀδελφικῶς καί Σᾶς προσφέρομεν».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (119)

ΕΝΑΣ ΣΤΟ "ΧΏΜΑ" , ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Ο Χριστός, κατά τα λεγόμενά σας χριστιανοί, έδιωξε με το μαστίγιο από τον οίκο του Θεού τους εμπόρους, τους ψευτομεγαλόσταυρους, τους αγύρτες..... Εσείς "άγιοι πατέρες" και χοντρόσβερκοι εκπρόσωποί του Θεού ΣΑΣ, τι κάνατε για αποστήματα τύπου Αμβόθριου? ΤΙΠΟΤΑ! ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΑΣ: Τα παγκάρια τους ναν'γεμάτα Να χουνε μεγάλη κονομάτα Και όταν τους ξεμπροστιάζουν Κάνα σάψαλο το θυσιάζουν.

👺

Άμπρα κατάμπρα....Άμπρα κατάμπρα....

Αξιος διωγμού

Αξιωθηκε να διωχθει ο Μητροπολίτης απο την Αγια Πιστη του Κυριου ημων Ιησου Χριστου, διδασκοντας τον λογο του Διαβόλου. Οι πραγματικοί χριστιανοί πανηγυριζουν την διωξη αυτου του δαιμονα. Δεν θα μας λειψει ο λογος του εναντιον των συμπολιτων μας και τα παθη του μισους και της κακιάς που τον απομάκρυναν απο τον δρομο του Θεου. Ο Θεος να συγχωρησει τους αμαρτωλούς εκπροσώπους Του.

Νίκοσς

Επιτέλους με τον ανώμαλο γέρο να πάει σπίτι του και να σταματήσει με το μίσος και την κακία του.

"πιστοί" του βγάλτε από μέσα σας τον...σατανά

Βόθρε Αμβόθριε... τώρα! τώρα που διαβάζεις τα σχόλια... Αυτή είναι η πληρωμή που σου αξίζει! Το φτύσιμο! Μην τρίζεις τα δόντια από μίσος σατανά! Μόνο τα πράματα που σε ακολουθούν ίσως σε φοβούνται! Οκνηρή νυφίτσα._

Των ακροδεξιών η τρέλα

Έφυγε ο ακροδεξιός Αμβρόσιος!! Μαζι θα φύγουν ολες οι βρωμερες λερες απο την πατριδα μας.

Τεο-Μοναχο

Αγαπητε Αμβροσιε, λοιπο Ιερατειο, Οροθοδοξια, λοιπα Χριστιανικα δογματα και λοιπες θρησκείες. σταματειστε να κανετε κακο στους εαυτους σας και στους αλλους ανθρώπους. Τα πιστευω, τα κυρηγματα (δηλ. παραμυθια) και οι πραξεις σας ειναι βλαβερες για την ανθρωποτητα. Ο λογισμος ειναι βγδελυρος και μιαρος. Η φυση, ο ανθρωπος και η επιστημη είναι ο αληθινος θεος και όχι ο Γιαχβε. Αφειστε την επιστημη και τον ορθολογισμο να οδηγουν τον ανθρωπο στο μελλον του. Κανετε επιτελους κατι καλο. Αυτοεξαφανειστειτε !!!

Σωτήρης

Αγαπητέ Τεο και λοιποί άθεοι. Και μόνο το γεγονός πως λυσσατε κάθε φορά που υπάρχει είδηση για Την Εκκλησία δείχνει πως απλά γίνεται μάχη μέσα σας. Οι πραγματικοί άθεοι δεν ασχολούνται με κάτι που σύμφωνα με αυτούς δεν υπάρχει. Η δική σας αγανάκτηση -χολή είναι μια κραυγή βοήθειας και μόνο. Όσο για τον ορθολογισμό και την επιστήμη, όταν καταφέρει η επιστήμη να αποδείξει πως ΔΕΝ υπάρχει Θεός τότε να το ξανασυζητησουμε. Για την ώρα εμείς πιστεύουμε σε κάτι ανώτερο από την απλη και αδύναμη λογική του ανθρώπινου εγκεφάλου. Εμείς δε θα πούμε αυτοεξαφανιστειτε. Απλά θα προσευχόμαστε για σας.

12:49@

Θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου να πιστεύει σε αυτό που ο ίδιος κρίνει σωστό ούτε καν το αναγνωρίζεις και μιλάς για την πρόοδο της επιστήμης την ίδια στιγμή που ζεις στον μεσαίωνα όμως όπως εσύ ασπάζεσαι αυτό που ασπάζεσαι δικαίωμα μου και γω να ασπαστώ τα δικά μου πιστεύω και οφείλεις να το σεβαστείς! δεν γέννησε αυτή η χώρα την Δημοκρατία για να έρθουν ένα μάτσο ηλίθιοι να μας επιβάλλουν τις ιδεοληψίες τους νομίζοντας ότι είναι άθεοι αλλά δεν συνειδητοποιούν ότι αυτό που κάνουν τους καθιστά πιο φανατικούς απ' τον φανατικότερο οπαδό της κάθε θρησκείας, κατανοώ ότι ο Αμβρόσιος τους ενοχλεί γιατί τόλμησε να υψώσει το ανάστημα του.

Πραγματικότητα

Ο Χριστός διώχθηκε πολύ περισσότερο από εσάς αρρωστε γέροντα Αμβρόσιε - από συγκεκριμένη εξουσία μάλιστα. Και δεν μίλησε ποτέ για μάγους, γιατί σεβόταν τους ανθρώπους σαν νοήμονα όντα... Και τελικά, δεν χρησιμοποίησε την "εξουσία" που είχε στους μέχρι τότε πιστούς του, δεν έβγαλε χολή και μίσος και δεν τους πότισε με αυτά, υπέστη το μαρτύριο και θυσιάσθηκε για τις ιδέες του. Το ακριβώς αντίθετο από όσα κάνατε εσείς, ακροδεξιε Αμβρόσιε. Αυτά σε επίπεδο συμβολισμών.

Κωνσταντίνος

Ζήτω α άγιος Αμβρόσιος... Ο μόνος που μιλούσε ανοικτά εναντίων των ανώμαλων κατσαπλιαδων αριστερών και όλων των βρωμερων κομουνιστοσυμμοριτων και κιναιδων.... Εμφύλιος τώρα να ξεβρωμισει η πατρίδα από ολες αυτές τις λέρες....

ΝΙΚΟΣ.ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ελα κατω στην Κρητη να μας πολεμησεις !!..........ελα αμα σου βασταει λουλη!

των πισγλεντηδων τα καμωματα ...

τα βλεπει ο εωσφορος και γελα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης