Εθελοντής πυροσβέστης για τη φωτιά στην Εύβοια: Ο κρατικός μηχανισμός δούλεψε, μέχρι τις αυλές σπιτιών οι φλόγες

Εθελοντής πυροσβέστης για τη φωτιά στην Εύβοια: Ο κρατικός μηχανισμός δούλεψε, μέχρι τις αυλές σπιτιών οι φλόγες

Στη συνέντευξή του στον Θέμα 104,6 χαρακτήρισε ήρωες όλους όσοι έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ενώ τόνισε πως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αρχικά τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που θα λάμβανε το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια - Ο εθελοντής πυροσβέστης βρέθηκε στο χωριό Κοντοδεσπότι

evoia-pyrkagia-mera-dyo
Συγκλονίζουν τα λόγια του εθελοντή πυροσβέστη και ιδιοκτήτη του «Adventure Evoia», Πάνου Αγιαννίτη, για την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην Εύβοια που οδήγησε στην εκκένωση τεσσάρων χωριών. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στον Θεμά 104,6 και τον δημοσιογράφο Γιάννη Μακρυγιάννη, η αντιμετώπιση της φωτιάς απέδειξε ότι ο «κρατικός μηχανισμός δούλεψε».



Τόνισε πως ήταν αναγκαία η εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι όπου δραστηριοποιήθηκε ο εθελοντής πυροσβέστης.

Μέσα από τις δηλώσεις του ζωντάνεψαν τρομακτικές εικόνες. «Οι κάτοικοι δεν ήξεραν τι να κάνουν. Άλλοι έτρεξαν, άλλοι πήραν το λάστιχο και έριξαν νερό στις αυλές και άλλοι έριξαν νερό επάνω τους», ανέφερε ο Πάνος Αγιαννίτης, προσθέτοντας ότι το έργο όσων συνέβαλαν στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς ήταν εξαιρετικά δύσκολο αφού φλεγόταν ο δρόμος και δεν γνώριζαν εάν θα μπορούσαν να περάσουν με ασφάλεια το βουνό.

«Μέχρι τις αυλές των σπιτιών η φωτιά»

Επισήμανε ότι κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα γυρνούσε ξαφνικά ο άνεμος, ενώ εστιασε και στην ένταση των ανέμων που δυσχέραναν το έργο της Πυροσβεστικής. Ο Πάνος Αγιαννίτης έκανε, ακόμη, λόγο για μεγάλη οικολογική ζημιά και για μια φωτιά που έκαιγε ανεξέλεγκτα.

Κλείσιμο
Ο εθελοντής πυροσβέστης βρισκόταν από τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης στο χωριό Κοντοδεσπότι, ενώ ξεκίνησε από τη Χαλκίδα.

Χαρακτήρισε ήρωες τους ανθρώπους που έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την αυξημένη επικινδυνότητα της φωτιάς η οποία έφτασε μέχρι αυλές σπιτιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης