Φωτιά στον Υμηττό: «Μας φώναζαν βγείτε έξω, βγείτε έξω γρήγορα»

Φωτιά στον Υμηττό: «Μας φώναζαν βγείτε έξω, βγείτε έξω γρήγορα»

Μαρτυρία κατοίκου από την διαδικασία εκκένωσης σπιτιών στην περιοχή - «Στο ''παρά πέντε'' φύγαμε πριν τυλιχθεί στις φλόγες το σπίτι μας»   -  Καταστροφές σε τέσσερα σπίτια στην Παιανία - Φωτογραφίες από τη μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής

kammenaa_arthroos1
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα στους πρόποδες του Υμηττού στην Παιανία.

Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής όπου προχώρησε σε προληπτική εκκένωση όλων των κατοικιών που βρίσκονταν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς.

«Βγείτε έξω, βγείτε έξω γρήγορα», λέει στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής, περιγράφοντας τα λόγια των πυροσβεστών τα πρώτα λεπτά της φωτιάς. Όπως λέει, τους δόθηκε εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. «Εμείς βγήκαμε έξω, κατεβήκαμε και φύγαμε προς τη λεωφόρο Λαυρίου. Το σπίτι μας δεν έπαθε κάποια ζημιά».

Δήλωση κάτοικος


Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί ζημιές εξωτερικά σε τέσσερα σπίτια, αλλά λόγω της γρήγορης απομάκρυνσης των κατοίκων από την αστυνομία —σύμφωνα με την πυροσβεστική— δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Στο ένα σπίτι που έχει υποστεί ζημιές, σύμφωνα με πληροφορίες, κατοικούσε μία έγκυος που το εγκατέλειψε με παρότρυνση της πυροσβεστικής. Στο δεύτερο σπίτι που κάηκε ολοσχερώς, οι ένοικοι, όπως λένε, το εγκατέλειψαν στο «παρά πέντε», πριν τυλιχτεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής Πέτρο Φιλίππου, στην Παιανία κάηκαν και δυο σπίτια, το ένα ολοσχερώς, αλλά δεν κινδύνεψε κανείς. «Το ένα σπίτι έχει καεί ολοσχερώς, αλλά δεν ήταν κάποιος μέσα», δήλωσε.

Κλείσιμο
Το θετικό είναι ότι έχει κοπάσει ελαφρώς η ένταση των ανέμων που νωρίτερα ήταν έντασης 6-7 μποφόρ με ισχυρές ριπές που βοήθησαν στην εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Αυτή την ώρα από εδάφους επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής.
ymmhtsd2
ymmhtsd1

ymmhtsd4
ymmhtsd3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης