Η Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Ρεθύμνου διαμαρτύρεται για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον

Η Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Ρεθύμνου διαμαρτύρεται για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον

Μέλη της ΧΕΝ συναντήθηκαν σήμερα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαίρη Λιονή συζήτησαν τους προβληματισμούς τους και της επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου

eaton_viologos
«Η βία κατά των γυναικών παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθημερινά, σχεδόν ερχόμαστε αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με ένα νέο περιστατικό έμφυλης βίας κατά των γυναικών. Η βία διαπερνά όλα τα κοινωνικά στρώματα, οι γυναίκες πέφτουν θύματα βίας στο σπίτι, στον χώρο δουλειάς, στον δρόμο».

Αυτό επισημαίνει σε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον στα Χανιά, η ΧΕΝ Ρεθύμνου, που ζητά την άμεση εφαρμογή της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Μέλη της ΧΕΝ συναντήθηκαν σήμερα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαίρη Λιονή συζήτησαν τους προβληματισμούς τους και της επέδωσαν το ψήφισμα, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζουν πως: «Οι γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με τον φόβο του κοινωνικού στιγματισμού της ανεργίας σε περίπτωση καταγγελίας μιας βίαιης συμπεριφοράς στον χώρο της εργασίας μα περισσότερο από όλα, με τις αντιλήψεις που είναι βαθιά ριζωμένες στην κοινωνία. Η βία κατά των γυναικών υπήρχε πριν την κρίση και δυστυχώς φαίνεται ότι θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτήν», επισημαίνουν τα μέλη της ΧΕΝ, τονίζοντας ότι «η Σούζαν Ίτον και κάθε γυναίκα είναι πολύτιμη και μοναδική. Δεν είναι άτυχο θύμα ούτε ένας αριθμός στατιστικής. Καλούμε τη Βουλή την κυβέρνηση το δικαστικό Σώμα την αστυνομία να αναλάβουν τις ευθύνες τους, θέτοντας το θέμα της έμφυλης βίας, ως ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας και να συνειδητοποιήσουν ότι ως πολίτες δεν έχουμε άλλη ανοχή απέναντι στους βιασμούς τις δολοφονίες τον εκφοβισμό την κακοποίηση και τις διακρίσεις κατά των γυναικών».

Η ΧΕΝ Ρεθύμνου καλεί σε επίσπευση των διαδικασιών για την εφαρμογή της σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και απαιτούν όπως λένε, από τους πολιτικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους: «Να συνειδητοποιήσουν ότι η ανοχή και ο εφησυχασμός που επιδεικνύουν, οι χαμηλές ποινές και η απουσία αποτελεσματικών πρωτοκόλλων ανταπόκρισης της αστυνομίας των κοινωνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών υγείας απέναντι στα περιστατικά έμφυλης βίας αποθρασύνουν και ενθαρρύνουν τους θύτες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης