Αθήνα: Χαμηλότερη από τον μέσο όρο της δεκαετίας, η θερμοκρασία του φετινού Ιουλίου

Αθήνα: Χαμηλότερη από τον μέσο όρο της δεκαετίας, η θερμοκρασία του φετινού Ιουλίου

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία τον Ιούλιο του 2019 ήταν 33,9 βαθμοί - Πολύ θερμό το πρώτο δεκαήμερ5ο του μήνα, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 38 βαθμούς

athina_kafsonas
Με τον φετινό Ιούλιο να είναι ο θερμότερος μήνας στον πλανήτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκου περιβαλλοντικού προγραμματος «Κοπέρνικος», έχει ενδιαφέρον να δούμε την πορεία της θερμοκρασίας στην Αθήνα, σύμφωνα με τις καταγραφές του σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο.

Το διάγραμμα που ακολουθεί δίνει την ημερήσια πορεία της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας στο Θησείο για τη δεκαετία 2010-2019 (κόκκινη γραμμή) καθώς και την πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας τον Ιούλιο του 2019 (μπλε γραμμή).



Μετά το θερμό πρώτο δεκαήμερο, κατά το οποίο καταγράφηκε μέγιστη θερμοκρασία 38 βαθμών Κελσίου, ακολούθησε το δεύτερο δεκαήμερο με θερμοκρασίες στην Αθήνα αρκετά χαμηλότερες από τη μέση τιμή της δεκαετίας, που έπεσαν λίγο κάτω από τους 29 βαθμούς. Στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, οι θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα πήραν πάλι την ανιούσα, αγγίζοντας ακόμα και τους 36 βαθμούς.

Ως αποτέλεσμα η μέση μέγιστη θερμοκρασία τον Ιούλιο του 2019 ήταν 33,9 βαθμοί, χαμηλότερη από τη μέση τιμή της δεκαετίας (34,6 βαθμοί).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης