Βελτιωμένη η κατάσταση με τη φωτιά στην Ηλεία

Βελτιωμένη η κατάσταση με τη φωτιά στην Ηλεία

Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή - Στην περιοχή επιχείρησαν για την κατάσβεση 112 πυροσβέστες με 33 οχήματα, ενώ στις προσπάθειές τους συνδράμουν από αέρος τρία καναντέρ, δύο PZL και 5 ελικόπτερα - Δεν έδωσε εντολή εκκένωσης στον οικισμό Ξηρόκαμπου η Πυροσβεστική

fwtia_ileia_art
Βελτιωμένη κρίνεται από την πυροσβεστική η κατάσταση με την φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας  και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Ξηρόκαμπου. 

Πλέον, στην περιοχή έχουν μείνει επίγειες δυνάμεις για να συνεχίσουν τις προσπάθειες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις θα ενισχυθούν, αν χρειαστεί.  

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ενώ παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα, δεν δόθηκε επίσημη εντολή εκκένωσης του Ξηρόκαμπου.

Όπως ανέφερε, πάντως, στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, «τις απογευματινές ώρες υπήρξε μία αναζωπύρωση ή ένα νέο μέτωπο στην περιοχή Ξηρόκαμπος, δηλαδή περίπου 100 μέτρα από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί το μεσημέρι στην περιοχή Λούβρο. Εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή, μου ζητήθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής να ενημερωθούν άμεσα οι κάτοικοι της κοινότητας Ξηρόκαμπος. Πράγματι, ενημερώσαμε μαζί με την Αστυνομία τους κατοίκους της κοινότητας να είναι σε ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους».

Κλείσιμο
Στο σημείο επιχείρησαν το Σάββατο για την κατάσβεση της φωτιάς 112  πυροσβέστες με 33 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου, ενώ στις προσπάθειές τους συνδράμουν από αέρος τρία καναντέρ, δύο PZL και 5 ελικόπτερα.

Στην περιοχή βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και νεοεκλεγείς δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Απόστολος Μαρτζάκλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εγιναν στάχτη πάνω απο 70 στρέμματα δάσους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης