Υπόθεση Γρηγορόπουλου: 13 χρόνια κάθειρξη στον Κορκονέα - Με το ένα πόδι εκτός φυλακής

Υπόθεση Γρηγορόπουλου: 13 χρόνια κάθειρξη στον Κορκονέα - Με το ένα πόδι εκτός φυλακής

Ελεύθερος λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα αναμένεται ότι θα αφεθεί ο Επαμεινώνδας Κορκονέας - Έσπασαν τα ισόβια αν και καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο  - Λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα η ποινή του μειώθηκε στα 13 χρόνια και πλέον έχει εκτίσει τον χρόνο που έπρεπε

kork_main02
Έσπασαν τα ισόβια για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα που αν και κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το 2008, βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός φυλακής, λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα. 

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας καταδίκασε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα σε ποινή κάθειρξης 13 ετών. Όμως, του αναγνωρίστηκε, λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα το ελαφρυντικό του  πρότερου σύννομου βίου. Ως εκ τούτου, με δεδομένο και τον χρόνο έκτισης της ποινής, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μπορεί πλέον να υποβάλλει αίτημα να βγει εκτός φυλακής.

Ενστάσεις και αντιρρήσεις εξέφρασε η πολιτική αγωγή, με τους Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκο Κωνσταντόπουλο να προαναγγέλλουν αναίρεση στον Άρειο Πάγο. 

Ένοχος ο Κορκονέας, αθώος ο Σαραλιώτης


Η απόφαση ανακοινώθηκε παρουσία των γονέων του ειδικού φρουρού. Απούσα ήταν η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν. Το δικαστήριο έκρινε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, όπως το πρωτόδικο δικαστήριο και σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση που πρότεινε μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Aθώος λόγω έλλειψης διπλού δόλου ο οποίος απαιτείται, κρίθηκε λόγω αμφιβολιών ο «συνοδός» του Βασίλης Σαραλιώτης. Ο ειδικός φρουρός βρισκόταν εκτός φυλακής από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε 10ετή κάθειρξη αλλά αποφυλακίστηκε το 2012 με περιοριστικούς όρους, μέχρι και την απόφαση του Εφετείου που τον έκρινε αθώο.


«Δικαιώνεται ο Βασίλειος Σαραλιώτης»

Κλείσιμο
Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, δικαιώνει τον αγώνα και την επιμονή του για την αθωότητα του Βασιλείου Σαραλιώτη, συγκατηγορούμενου του Επαμεινώντα Κορκονέα, επισημαίνουν σε δήλωσή του οι συνήγοροι του πρώτου, Ι. Αλετράς και Χ. Διαμάντης.

Οι δύο δικηγόροι σημειώνουν ότι «σήμερα μετά από ένα μακροχρόνια και κυρίως ψυχοφθόρο για όλους μας, ιδίως δε για τον εντολέα μας Βασίλειο Σαραλιώτη, αγώνα, εξεδόθη μία δίκαιη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία, ο εντολέας μας αθωώθηκε ομόφωνα, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία του άτυχου Αλέξη Γρηγορόπουλου».

Ακόμη, αναφέρουν ότι ο Βασίλειος Σαραλιώτης μετά από 30 μήνες που κρατήθηκε στη φυλακή και 10 έτη υπό το βάρος μίας άδικης κατηγορίας, μετά από μία εξαιρετικά επίπονη και ενδελεχή διαδικασία, κατόρθωσε να πείσει τακτικούς δικαστές και ενόρκους, για την αθωότητα του, την οποία από την αρχή της όλης διαδικασίας υποστήριξε».

kork02
kork03
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης