Αντικαπνιστικός νόμος: Όλα τα μέρη όπου ισχύει η απαγόρευση

Διαβάστε την εγκύκλιο που εκδόθηκε από τον υπουργό Υγείας - Αυστηρές οδηγίες στις περιφέρειες και τους φορείς του Δημοσίου - Το τσιγάρο απαγορεύεται και σε αυτοκίνητα στα οποία επιβαίνουν άτομα κάτω των 12 ετών - Πλήρης απαγόρευση σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια, σχολεία, φροντιστήρια, γήπεδα και εστιατόρια

Εγκύκλιο με θέμα την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου απέστειλε προς τις Περιφέρειες της χώρας και τους φορείς του Δημοσίου, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στόχος της εγκυκλίου είναι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας μέσω της αποτροπής των δυσμενών επιδράσεων του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους και χώρους συνάθροισης κοινού. Βασικό στοιχείο πέραν των απαραίτητων ενεργειών ενημέρωσης του κοινού αποτελεί και η υπενθύμιση της κείμενης νομοθεσίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η εντατικοποίηση των ελέγχων αναφορικά με την ορθή και αυστηρή τήρηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου κατά προτεραιότητα:

Ι. Σε όλα τα κτίρια όπου στεγάζονται Γραφεία Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το Κράτος, Οργανισμοί και άλλα Ιδρύματα (Ο.Τ.Ε., Δ.Ε.Η., ΕΛ.ΤΑ. κ.λ.π).

II. Σε όλες τις μονάδες παροχής Υπηρεσιών Υγείας, όπως: Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, Δημοτικά Ιατρεία, Ιδιωτικά Ιατρεία–Οδοντιατρεία, Φαρμακεία, Λοιπές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) κ.α.

III. Σε όλους τους χώρους που παρέχεται εκπαίδευση όπως: Σχολεία, Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα, Φροντιστήρια.

IV. Στα νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδότοπους.

V. Σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων.

VI. Στους κλειστούς ή στεγασμένους χώρους των χώρων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς επίσης

α) σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας, (β) στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (γ) στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής, (δ) στα αεροδρόμια, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά προσδιορίζονται για τους καπνιστές, (ε) στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, (στ) στα παντός είδους κυλικεία, (ζ) στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, με μετρητή (ταξί) και αγοραίων, η) στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο εδώ

Δείτε βίντεο: Αντικαπνιστικός νόμος: Όλα τα μέρη όπου ισχύει η απαγόρευση
video placeholder
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (432)

ΦΧ

Ας δει κάποιος και την περίπτωση του καπνίσματος σε ΙΧ τα οποία δεν έχουν τασάκια. Σήμερα, τα περισσότερα ΙΧ δεν έχουν τασάκια. Έτσι, βλέπουμε τους ( μ@...ες) να καπνίζουν με το χέρι έξω απο το παράθυρο και στο τέλος να πετούν το αποτσίγαρο και όπου πάει.. . Αυτοί πρέπει να διώκονται και για απόπειρα εμπρησμού

Arian Khenefeld

Να απαγορευτεί το κάπνισμα και στις πολυκατοικίες. Οι καπνιστές θα πρέπει επίσης να έχουν υψηλότερες παρακρατήσεις φόρων αφού επιβαρύνουν το ασφαλιστικό σύστημα και τον εργοδότη τους. Επίσης να απαγορεύεται οι καπνιστές να υιοθετούν παιδιά ή να παίρνουν κηδεμονία παιδιών. Θα πρέπει να απαγορευτεί το κάπνισμα σε παραλίες και σε χιονοδρομικά κέντρα, σε υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους, σε εισόδους και εξόδους σταθμών μετρό και τρένου, σε λιμάνια και σε εξωτερικούς χώρους αεροδρομίου. Θα πρέπει να απαγορευτεί το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους εστιατορίων, μπαρ, καφετέριας και σε θερινά σινεμά. Θα πρέπει να απαγορευτεί σε παιδικές χαρές, πάρκα, γήπεδα, κερκίδες, συναυλίες, νυχτερινά κέντρα, δάση, λιμνες, ποτάμια, χωράφια, αγρούς και θερμοκήπια. Αν αναρωτιέστε πού μπορεί κανείς να καπνίσει η απάντηση είναι μια. Στο σπίτι του ή στο αυτοκίνητό του, με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

@ μόδα

Στα αλήθεια δεν είναι μόδα η ελευθεριότητα σε όλους τους τομείς που βλέπουμε στις αναπτυγμένες χώρες; Σωστά μάλλον εγώ κάνω λάθος. Είναι εξέλιξη και πρόοδος. Οι δείκτες εξάλλου ικανοποίησης, ευμάρειας, ευχαρίστησης και ευτυχίας συνεχώς έχουν ανοδική πορεία. Για αυτό το λόγο το παγκόσμιο στερέωμα συνυπάρχει αρμονικά.

Γεο

ο νόμος θα ισχύσει , οι καπνιστές που σχολιάζουν εδώ θέλουν να είμαστε ευρωπαϊκή χώρα αλλά όταν φτάνουμε σε αυτό που θίγει την απόλαυση τους αρχίζουν τις γυριστες. Μάγκες τα παντελόνια τα φοράμε δεν τα έχουμε για μόστρα . Και συγγνώμη από τις κύριες

Δον Ζουάν

Παιδιά ότι και να λέτε, αν δεν ανάψεις το τσιγάρο της γκόμενας στο μπαρ με το κατάλληλο ύφος, δουλειά δεν γίνεται! Ξέρετε, εκεί που σου λέει με σβησμένη φωνή "έχετε φωτιά"; Αυτή η στιγμή είναι όλα τα λεφτά!

Φανταστικά

Και ο Κύπριος πρόεδρος στο πλευρό των καπνιστών. Το δε προαπαιτούμενο για εργασία στο προεδρικό μέγαρο, απλά τέλειο. Ήττα κατά κράτος για τον Κυριάκο και το επιτελείο του...

Δεν τρέχει μία

Εντάξει ρε μάγκες! Μη μασάτε. Κάπως θα τη βολέψουμε. Σε καμιά τουαλέτα, στη ζούλα κάτω απ' τον πάγκο, κάτω από κάνα μπουφάν, σε κάνα τοίχο πίσω από κάνα έπιπλο, σε κάνα υπόγειο, με τίποτα τσίλιες, με δικά μας μαγαζιά και πελάτες, κάτι θα γίνει, είστε καλά τώρα, θα θέλει να καπνίσει ο Έλληνας και δεν θα βρει τρόπο;

Αγαπητέ καπνιστή

Απολαμβάνω το σεξ τόσο όσο εσύ απολαμβάνεις το κάπνισμα. ΑΛΛΑ δεν με έχεις δει ποτέ να 'το κάνω' δίπλα σου όταν καθόμαστε σε ένα εστιατόριο!

Esco

Ναι , αλλά δεν έχουμε πρόβλημα να σε δούμε ...το μάτι είναι ωραίο ! Ούτε θελουμε να σου επιβάλουν πρόστιμο .....ίσα ίσα . Βάρα εσυ .....το YouTube να είναι καλά!!Ειδες εμείς δεν είμαστε ρουφιάνοι !!

Xxxx

Κι εμείς σαν καπνιστές αγαπάμε τις πίπες!!

κωστας αιρετικος κυνικος 52

Moνο οταν το εκοψα καταλαβα ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ Μ@Λ@κ@ ΕΚΑΝΑ ΩΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ.ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΕ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.Ας σεβαστουμε επιτελους τους αλλους ειναι ζητημα παιδειας και πολιτισμου!!!!!!!!!!!

Σε όλους τους χώρους

Που απαγορεύεται το κάπνισμα προτείνεται αντί για κλιμάκια ελέγχου εφαρμογής της νομοθεσίας να στέλνονται ειδικά κλιμάκια εντεταλμένα για την εφαρμογή και υλοποίηση αντικαπνιστικών προγραμμάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί πραγματικά η δημόσια υγεία, η υγεία όλων των πολιτών. Μακροπρόθεσμα θα υπάρχει και εξοικονόμηση δτα ιατρικά και ασφαλιστικά κόστη αφού όπως λέγεται το κάπνισμα είναι ο κυριότερος παράγοντας καρκίνου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης