Μητροπολίτης Μόρφου: Η ομοφυλοφιλία σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά των γονέων

mitropolitis_morfou

Έκπληξη και απορία για τις αντιεπιστημονικές απόψεις του Μητροπολίτη Μόρφου

Ο Κύπριος Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, πριν ένα μήνα σε ομιλία του στη Λευκωσία, μίλησε για την ομοφυλοφιλία, υποστηρίζοντας ότι ο Γέροντας Πορφύριος, του είχε πει ότι σχετίζεται με την σεξουαλική συμπεριφορά των γονέων και ιδιαιτέρως με τις προτιμήσεις της μητέρας.

Η τοποθέτηση του κάνει τον γύρο του διαδικτύου με επιστήμονες να εκφράζουν έκπληξη για τις αντιεπιστημονικές τοποθετήσεις οι οποίες όπως υποστηρίζουν προσβάλλουν πρωτίστως τις μητέρες ομοφυλόφιλων παιδιών.

ΜΟΡΦΟΥ: ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (99)

Νίκος

Ο Μητροπολίτης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελέυθερα την άποψή του, όπως όλοι μας, από τη στιγμή που εν θίγει κάποιον προσωπικά. Όποιος δεν συμφωνεί, ας τον αγνοήσει ή ας απαντήσει με επιχειρήματα. Το να του απαγορεύσουμε να μιλάει όμως, θα ήταν φασισμός. Εγώ προσωπικά συμφωνώ μαζί του, αλλά ακόμα και αν διαφωνούσα, θααγωνιζόμουν για να έχει το δικαίωμα να λέει ελεύερα την άποψή του. Έχουμε Δημοκρατία και όχι Χούντα.

Ελένη

Τι προσβάλει, αλήθεια, τις μητέρες :οι σεξουαλικές τους προτιμήσεις ή η ομοφυλοφυλία των παιδιών τους;

Ωρέ ΗΛΙΘΙΟΙ...

Αυτά που είπε ο μητρ. Νεόφυτος δεν είναι δικά του λόγια αλλά αν δεν κάνω λάθος λόγια τού Αγίου Πορφυρίου. Αν έχετε όρχεις επιτεθείτε στον Άγιο... ΠΑΣΙΒΛΑΚΕΣ.

elGreco

Σε αυστηρά επιστημονικό επίπεδο, είναι γνωστό πλέον ότι η συμπεριφορά μας και η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον επηρεάζει/τροποποιεί την έκφραση των γονιδίων μας (χωρίς γενετική αλλαγή), ενώ μπορεί να περάσει και σε επόμενες γενιές. Δηλαδή σαν να έχει το DNA "μνήμη" από γενιά σε γενιά σχετιζόμενη με το περιβάλλον. Η Επιγενετική μελετά αυτόν τον τομέα της Επιστήμης. Αυτό που λέει ο Σεβασμιώτατος, δηλαδή η δυνατότητα μετάδοσης σε απογόνους μιας συμπεριφοράς ή μιας ασθένειας μη γενετικώς, το μελετά η Επιγενετική, συγκεκριμένα λέγεται transgenerational epigenetic inheritance(γκουγκλάρετέ το στραβάδια). Είναι κυρίως μελετημένο σε ζώα & φυτά. Έχει αποδειχθεί λοιπόν ότι κληρονομούνται χαρακτηριστικά, όχι μόνο με το DNA, αλλά και με την επίδραση του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, περιβαλλοντικά ερεθίσματα επιδρούν στην έκφραση ή μη γονιδίων του DNA, χωρίς να τροποποιούν τον γενετικό κώδικα. Ένα μουσικό όργανο, για παράδειγμα το πιάνο είναι το ίδιο, όμως μπορείς να παίξεις διαφορετική μουσική, άλλες νότες, ανάλογα με τη διατροφή σου, το στρες και άλλες επιδράσεις. Το εκπληκτικό είναι πως όπως φαίνεται, αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν και στα σπερματοζωάρια (ενδεχομένως και στα ωάρια), επομένως μεταφέρεται η "μνήμη" των περιβαλλοντικών επιδράσεων και στους απογόνους, και μάλιστα σε πολλές γενιές. Με άλλα λόγια, το "γενετικό βιβλίο" μας μπορεί να διαβαστεί με πολλούς τρόπους, άρα και η εμφάνιση ασθενειών, συμπεριφορών κλπ εξαρτάται πώς ζούμε, όχι μόνο από το DNA! Και αυτά κληρονομούνται. Μη βιαζόμαστε να χλευάσουμε τις απόψεις ανθρώπων που οι γνώσεις τους μας ξεπερνούν κατα πολύ... ας κάνουμε κάτι για την άγνοιά μας πρώτα. Πηγές: - "Advances in epigenerics link genetics to the environment and disease". Nature, vol 571, 25 July 2019 -"Effects on offspring of epigenetic inheritance via sperm". Univ. of California, 29 March 2019

L

Όντως έχουμε τεράστια άγνοια, όμως το τραγικότερο είναι πως έχουμε, μέσα στην άγνοιά μας και τέτοιο υπέρμετρο εγωισμό, ώστε πιστεύουμε οτι γνωρίζουμε τα πάντα, και λιθοβολούμε αυτόν που εκφράζει διαφορετική γνώμη από αυτά που είναι αποδεκτά στην <μοντέρνα> κοινωνία μας. Τόσο οπισθοδρομικοί είμαστε, ώστε διασύρουμε εκείνον που εκφράζει κάτι διαφορετικό. Αυτή είναι η πολυδιαφημισμένη <ελευθερία λόγου και άποψης> ?.

AAA

ΣΩΣΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΛΕΞΗ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΟΡΦΟΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ: π.χ. ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ''Η Ψυχική Υγεία του Ανθρώπου Ξεκινάει από τη Μήτρα Sandra Franzia, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια''.

τι σχέση έχει η ψυχική υγεία

η σεξουαλική προτίμηση δεν είναι ψυχολογική νόσος. Εχει γίνει αποδεκτο επιστημονικά απο το 1973.

ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΜΥΓΙΑΚΗΣ

Σχετικά με το ζήτημα αυτό θα πρότεινα να διαβάσουμε όλοι μας το βιβλίο του γνωστού διεθνώς ψυχιάτρου και ερευνητή Stavislav Grof "Η Ψυχολογία του Μέλλοντος", Εκδόσεις Αρχέτυπο, το οποίο αναφέρει την πολυετή έρευνά του για την προγεννητική ζωή του ανθρώπου και για το ότι το έμβρυο προσλαμβάνει μέσα στη μήτρα τα συναισθήματα των γονέων του. Επίσης και το βιβλίο του σημαντικού Κύπριου ψυχιάτρου Θάνου Καυκαλίδη "Η Γνώση της Μήτρας", Εκδόσεις CaptainBooks, στο οποίο περιέχονται συνεδρίες στις οποίες οι συμμετέχοντες επαναβίωναν την προγεννητική ζωή τους και τα συναισθήματα της μητέρας τους που ένιωθε όταν τους εγκυμονούσε. Η έρευνα αυτή επίσης επιβεβαιώνει τα συμπεράσματα του Stanislav Grof. Συνεπώς ο λόγος του Μητροπολίτη Μόρφου αναφορικά με τα λεγόμενα του Αγίου Πορφυρίου κάθε άλλο παρά καταγέλαστος είναι. Είναι επίσης γνωσ τό από πολλές μαρτυρίες ανθρώπων ότι ο Άγιος Πορφύριος είχε το χάρισμα της διόρασης και όχι μόνο. Τα λόγια του βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με όσα έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες που αναφέρθηκαν. Λύσανδρος Μυγιάκης.

δε νομιζω

η σεξουαλικη προτιμηση επηρεαζεται όντως κατα το διαστημα της κυοφοριας. Αυτο δειχνουν οι ερευνες. Το dna του εμβρυου μπορει να επηρεαστει επιγενετικα απο τη μανα. Αυτο ομως δεν εχει καμια σχεση με τις σεξουαλικες στασεις της, οποτε συγνωμη αλλα θα συνεχιζουμε να χλευαζουμε τον παπα. Στο twitter εισπράττει αυτο που του αξίζει.

Διόδωρος

Αυτον τον Πορφύριο τον Καυσοεγκεφαλίτη τον έχει σε εκτίμηση και ο επικεφαλής του οργανισμού Διαστήματος Χριστοδουλος Πρωτοπαπας. Καταλαβαίνουμε λοιπόν τι επίπεδο γνώσης παράγεται στον ΕΛΟΔ. Σε δέκα χρόνια θα είναι κάτι σαν την Ολυμπιακή.

επικουρος

<< αν καποιος κανει "βουρτσα" σε εγκυο, το παιδι της θα γινει η Πικασο η ελαιοχρωματιστης>>, μητροπολιτης Μορφου

Σασουολος

Όλοι οι Κύπριοι είναι πολύ πίσω γενικά ή πολλά πίσω όπως θα έλεγαν οι ίδιοι. Πόσο μάλλον ένας υπερήλικας παπά(ρα)ς. Μην εκλπήσεστε λοιπόν από τέτοιες απόψεις. Φανταστείτε ότι οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου κ μετά το χάος. Απίστευτα σοβινιστές ακόμα κ με τους Έλληνες. Υ.Γ. Καλαμαράς στη Λευκωσία

Θανάσης

Αφού είναι πολυ πίσω οι κύπριοι τότε γιατί δεν επιστρέφεις πίσω στο σπίτι σου; τι κάνεις εκεί κάτω;

Εντάξει τότε...

... σπιτάκι σου ψωμοζήτη και ασ’ τους Κύπριους στην τριτοκοσμικότητα τους. Δε θα λυπηθεί και κανενας που θα σε χάσει από δουλικό. Το φραπεδάκι σου στο χέρι και δρόμο!!!

Χ

Ως μοριακός βιολόγος - γενετιστής κλαίω από τα γέλια με τις δηλώσεις του μητροπολίτη αλλά και με τα σχόλια παρακάτω. Γειά σου ρε Ελληνάρα ξερόλα, ειδικέ στα πάντα!

Μοριακέ βιολόγε...

Ασχολήσου με την μοριακή βιολογία κι άσε την ψυχιατρική και ψυχολογία στους αντίστοιχους επιστήμονες! Ξερόλα, ανόητε...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης