Παιδικοί σταθμοί: Γονείς στην ουρά και αναμονή όλη τη νύχτα για μία θέση!

Παιδικοί σταθμοί: Γονείς στην ουρά και αναμονή όλη τη νύχτα για μία θέση!

Οι γονείς περίμεναν ακόμα και όλη τη νύχτα για να μην χάσουν την σειρά τους και να προλάβουν τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς

padikoi-xania-ena
Απίστευτη ταλαιπωρία άλλη μια χρονιά για τους γονείς παιδιών που δικαιούνται το voucher για την εγγραφή τους σε παιδικούς σταθμούς.

Από χθες Τρίτη που ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα, οι γονείς στέκονται επί ώρες σε ουρές έξω από τα αρμόδια γραφεία, προκειμένου να προλάβουν τη θέση στον παιδικό σταθμό της επιλογής τους και να εγγράψουν τα παιδιά τους.

Χαρακτηριστικές οι εικόνες του patrastimes.gr από την Πάτρα, όπου λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση των πινάκων επιλογής για τους παιδικούς σταθμούς, γονείς άρχισαν να σχηματίζουν ουρές έξω από τα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού της Πάτρας στην οδό Γούναρη.

Οι ουρές άρχισαν να σχηματίζονται από αργά το βράδυ της Τρίτης με τους γονείς να κάνουν κυριολεκτικά ολονυχτία χωρίς μάλιστα να λείψουν και οι εντάσεις.
padikoi-patra-ena


Κλείσιμο
Αντίστοιχες εικόνες και στα Χανιά, όπου δεκάδες γονείς στήθηκαν από νωρίς την Τρίτη έξω από παιδικούς σταθμούς, πριν ακόμα βγουν τα οριστικά αποτελέσματα, ώστε να έχουν μια καλύτερη σειρά.

Χαρακτηριστική η εικόνα για τον παιδικό σταθμό στο Βαμβακόπουλο, που δείχνουν οι φωτογραφίες του flashnews.gr. Γονείς περίμεναν από τις 11.00 το πρωί της Τρίτης, για να πάρουν εγκαίρως σειρά και από το απόγευμα και μετά που θα ανακοινώνονταν τα αποτελέσματα και θα έπαιρναν τα voucher θα οπλίζονταν με μεγαλύτερη υπομονή περιμένοντας μέχρι σήμερα το πρωί, χωρίς να χάσουν τη σειρά τους, για να εγγράψουν το παιδί τους στον σταθμό.

padikoi-xania-ena


Στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό υπάρχουν μέσω ΕΣΠΑ 31 θέσεις για τον παιδικό και 16 για το βρεφικό σταθμό. Ανάλογες εικόνες συναντά κάποιος σε πολλές περιοχές που έχουν λίγους παιδικούς σταθμούς και έτσι οι θέσεις σε σχέση με τη ζήτηση των γονέων είναι λιγότερες.

padikoi-xania-nyxta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης