Νοσοκομείο Λήμνου: Χωρίς χημειοθεραπείες έμειναν οι καρκινοπαθείς

Νοσοκομείο Λήμνου: Χωρίς χημειοθεραπείες έμειναν οι καρκινοπαθείς

Μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής με μία παθολόγο η οποία εφημερεύει κάθε μέρα τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, η ΠΟΕΔΗΝ επανέρχεται μεταφέροντας την κραυγή απόγνωσης και αγωνίας από τους ογκολογικούς ασθενείς 

nos98
Τέλος δεν έχουν οι «αρρυθμίες» στο νοσοκομείο Λήμνου. Μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής με μία παθολόγο η οποία εφημερεύει κάθε μέρα τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) επανέρχεται μεταφέροντας την κραυγή απόγνωσης και αγωνίας από τους ογκολογικούς ασθενείς του νησιού καθώς σταμάτησαν οι χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, εκπρόσωπος της οποίας παραβρέθηκε στη χθεσινή σύσκεψη που οργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, οι χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών είναι στον... αέρα καθώς αφενός μεν η ογκολόγος βρίσκεται επί μακρόν σε αναρρωτική άδεια λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, αφετέρου την αντικαθιστούσε η παθολόγος για να διευκολύνει την κατάσταση, η οποία ωστόσο δεν είχε αρμοδιότητα για τη χορήγηση χημειοθεραπειών.

Στην σύσκεψη παρευρίσκονταν και ογκολογικοί ασθενείς οι οποίοι ζήτησαν το αυτονόητο: να λαμβάνουν τις θεραπείες τους στο νοσοκομείο, από ογκολόγο, και να μη βιώνουν ανασφάλεια σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα υγείας.

«Ζητάμε να έρθει γιατρός. Είναι πολύ μεγάλη η ταλαιπωρία να πρέπει να φεύγεις από το νησί κάθε 18 μέρες και να πας σε άλλο νοσοκομείο για τη χημειοθεραπεία. Ας μην βάλουμε τον οικονομικό παράγοντα στη συζήτηση, ας συζητήσουμε πόσο κοστίζει σε όλους μας αυτή η μετακίνηση σε ταλαιπωρία. Κι υπάρχουν και ασθενείς που είναι ηλικιωμένοι» είπε χαρακτηριστικά μία νέα ασθενής, παίρνοντας τον λόγο.

«Στο νοσοκομείο Λήμνου υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη γιατρών, ειδικά στο χειρουργικό και παθολογικό τομέα. Σταμάτησαν να γίνονται χειρουργεία καθότι υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός και είναι μόνο μία παθολόγος η οποία δεν κάνει τις χημειοθεραπείες που τις έκανε μέχρι σήμερα, γιατί δεν είναι στα καθήκοντά της, όπως είπε στη χθεσινή σύσκεψη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία καλεί τον υπουργό Υγείας να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα είτε εκ των έσω όπως γινόταν μέχρι σήμερα είτε με πρόσληψη επικουρικού ογκολόγου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης