Νέα κατάληψη στα Εξάρχεια από τους «αναρχικούς μετανάστες»

exa12

Η νέα κατάληψη σε «εγκαταλελειμμένο μαγαζί στην γωνία Τσαμαδού και Τοσίτσα στα Εξάρχεια» από τη συγκεκριμένη συλλογικότητα έχει σκοπό τη μετατροπή του σε «κέντρο αγώνα για αναρχικούς μετανάστες»

Μετά τις μεταμεσονύχτιες χθεσινές «περιπολίες υπεράσπισης» των καταλήψεων στα Εξάρχεια από μασκοφόρους η αυτοαποκαλούμενη «συλλογικότητα αναρχικών μεταναστών» καταλαμβάνει κατάστημα στην περιοχή προκαλώντας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εν όψει της εφαρμογής της αντιεγκληματικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης.

Η νέα κατάληψη σε «εγκαταλελειμμένο μαγαζί στην γωνία Τσαμαδού και Τοσίτσα στα Εξάρχεια» από τη συγκεκριμένη συλλογικότητα έχει σκοπό τη μετατροπή του σε «κέντρο αγώνα για αναρχικούς μετανάστες», όπως αναφέρεται σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο καταλήγει ως εξής: «Εφόσον η μαριονέτα του Ελληνικού συστήματος που ονομάζεται 'Νέα Δημοκρατία' δήλωσε ότι 'θα καθαρίσουμε τα Εξάρχεια', τότε το στέκι μας ως η πρώτη κατάληψη μετά την εκλογή της ως νέα κυβέρνηση ας είναι ένα μεγάλο χαστούκι στα μούτρα τους».

Στο ίδιο κείμενο, που συνοδεύεται από φωτογραφία της κατάληψης, μετά το γνωστό σύνθημα, «10,100,1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ». σημειώνεται ότι «όσον αφορά τον πρόσφατο τραυματισμό του συντρόφου μας από τους μπάτσους είναι συλλογική μας θέση ότι όσο και να μας χτυπήσετε δεν θα καταφέρετε να διαλύσετε την εξέγερση».

Ολόκληρη η ανάρτηση της «αυτο-οργανωμένης συλλογικότητας αναρχικών μεταναστών» έχει ως εξής:

«Σήμερα, 17 Ιουλίου 2019, εμείς η αυτο-οργανωμένη συλλογικότητα αναρχικών μεταναστών μαζί με άλλες αυτο-οργανωμένες συλλογικότητες και συντρόφισσες/ους καταλάβαμε ένα εγκαταλελειμμένο μαγαζί στην γωνία Τσαμαδού και Τοσίτσα στα Εξάρχεια.
Σκοπός μας είναι να λειτουργήσει το στέκι αυτό ως:
- κέντρο αγώνα για αναρχικούς μετανάστες
- χώρος αυτο-οργάνωσης των μεταναστών με σκοπό το χτίσιμο σχέσεων μεταξύ μεταναστευτικών κοινοτήτων και κινήματος και τους κοινούς μας αγώνες
- Ένα συλλογικό καφενείο αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους - ως χώρος εκπαίδευσης και μάθησης. Η άποψη μας για την ταυτότητα της κατάληψης:

Α) Η κατάληψη δεν είναι ο τελικός στόχος του αγώνα, αλλά ένα μέσο αυτού. Αυτό σημαίνει ότι οι κοινωνικοί αγώνες χρειάζεται να δίνονται στους δρόμους όμως οι καταλήψεις είναι εργαλεία που βοηθούν στην επίτευξη τους.

Β) Η κατάληψη χρειάζεται να είναι ένας ανοιχτός κοινωνικός χώρος που να επιτρέπει τη διάδραση με την κοινωνία (για παράδειγμα μέσω διάφορων μαθημάτων και δραστηριοτήτων).

Γ) Η κατάληψη να εξυπηρετεί ως στέκι για την αυτο-οργάνωση των αναρχικών μεταναστών αλλά όχι ως χώρος κατοικίας τους.

Δεν είμαστε γενικά αντίθετες/οι με το να καταλαμβάνει κανείς ένα χώρο για να έχει κάπου να ζήσει, αλλά πιστεύουμε ότι το να χρησιμοποιείται μια κατάληψη αποκλειστικά για λόγους στέγασης είναι προβληματικό διότι οι καταλήψεις είναι εκ φύσεως πολιτικοί και κοινωνικοί χώροι και χρειάζεται να είναι ανοιχτοί τόσο για τους αγώνες στη γειτονιά όσο και σε άλλες περιοχές.

Δ) Στην κατάληψη όλες οι αποφάσεις χρειάζεται να παίρνονται με τρόπο συλλογικό και στις συνελεύσεις να μην κυριαρχούν ιεραρχίες και σχέσεις εξουσίας.
10,100,1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Εφόσον η μαριονέτα του Ελληνικού συστήματος που ονομάζεται 'Νέα Δημοκρατία' δήλωσε ότι 'θα καθαρίσουμε τα Εξάρχεια', τότε το στέκι μας ως η πρώτη κατάληψη μετά την εκλογή της ως νέα κυβέρνηση ας είναι ένα μεγάλο χαστούκι στα μούτρα τους.

Όσον αφορά τον πρόσφατο τραυματισμό του συντρόφου μας από τους μπάτσους είναι συλλογική μας θέση ότι όσο και να μας χτυπήσετε δεν θα καταφέρετε να διαλύσετε την εξέγερση.
Αυτο - οργανωμένη συλλογικότητα αναρχικών μεταναστών».

ΣΧΟΛΙΑ (28)

αχαχαχααααα

"αναρχικός - μετανάστης" !!!???? τα όρια του ΘΡΑΣΟΥΣ έχουν προ πολλού ξεπεραστεί, όλοι το ξέρουμε αυτό, ο αυτοπροσδιορισμός αυτός δείχνει 2 πράγματα: 1) το μέγεθος, τον απίστευτο όγκο και εκτόπισμα αυτού του θράσους 2) ότι οι κυβερνήτες στις χώρες τους ήξεραν πολύ καλά ότι αυτά τα ανθρωποειδή μόνο με μαστίγιο και ξύλο ανελέητο κυβερνιούνται. Μόνο με στρατιωτικούς νόμους ή θρησκευτικά ή ολοκληρωτικά καθεστώτα κυβερνιώνται αυτοί για αυτό και στις χώρες τους αυτά τα πολιτεύματα. Δεν γίνεται να υπάρξει χώρα αλλιώς εκεί που κατοικούν αυτοί. Απλώς τώρα άλλαξαν τα σχέδια της ΝΤΠ και αποφάσισε να τα διαλύσει και να τους αμολήσει στον πλανήτη για να διαλύσουν τα άλλα Κράτη που δεν τους χρειάζονται πια. Για παγκόσμια διακυβέρνηση πάμε

Jordi

DDT έχετε? Είναι εποχή τους τώρα, βγαίνουν στα υπόγεια..

Χαχα

Να ζητησει αμεσα ο συριζα την προστασια τους με ειδικο νομο. Τετοιοι .... σπανιζουν. Αλλωστε ειναι παιδια του. Τερατογεννηση. Να συμπεριλαβει και την προστασια του ρουβι.

@μπαχαλάκηδες... λίγες ημέρες υπομονή!!!

Περιμένετε λίγες ημέρες ακόμη να αλλάξει το Νομοθετικό πλαίσιο και μετά δεν θα ξέρετε στη κυριολεξία που θα κρυφτείτε. Εχετε δύο επιλογές: είτε στο σπιτάκι σας, είτε στο κορυδαλό ή φυλακές τύπου Γ. Κρίμα δεν είναι καλοκαιριάτικα να την περάσετε στη φυλακή, τη στιγμή που εγώ θα αλωνίζω στα Ελληνικά νησιά παρέα με πολύ πολύ πολύ καλή παρέα? χε χε χε γατάκια αναρχάκια!

άστα αυτά

και πες μου, χωράει άλλη στην παρέα σας; αυτήν την "πολύ πολύ πολύ καλή παρέα";

G.

DDT έχετε? Είναι εποχή τους τώρα στα υπόγεια...δεν έχετε εσείς στη γειτονία σας?

ΛΟΛ

Κανείς δεν τα βάζει με την νιγηριανή μαφία και το μαροκινό κούς ; Και σίγουρα όχι η ΕΛΑΣ των φρέντο . Στις χώρες τους πάντως , ξέρουν να τους κανονίζουν χωρίς τύψεις οι υπηρεσίες ασφαλείας . Θα μου πείς βέβαια , Νιγηρία και Μαρόκο έχουν και σύνορα , δεν είναι λαθροχανείο . Σωστό .

Ελεύθερος.

Χρειάζεται να επανέλθει ο αντιτρομοκρατικος νόμος προκειμένου να μην αναπαραγονται προκηρύξεις, ανακοινώσεις κλπ. Καθιερωστε πλαστικές σφαίρες και ειδικούς σκύλους στους αστυνομικούς. Κάντε πιο εύκολη τη χρήση πραγματικών πυρών. Καμία ΕΔΕ για εκπυρσοκροτηση όπλου. Μυστικες επιχειρήσεις από τα Εκαμ με ισοπεδωτικες διαδικασίες. Φέρτε τα κανάλια μόνο όταν αποδώσετε ελεύθερη την πλατεία στους πολίτες αυτού του τόπου. Ρημαξτε τα κοπρόσκυλα που το παίζουν επαναστάτες.

Κυνικός

"Αναρχικοί μετανάστες" = αλήτες Άραβες και Αφγανοί ισλαμιστές....

Θάνος

Οι τελευταίοι τους σπασμοί προ της αναχωρήσεως.

ΛΟΛ

Σπασμοί είναι σίγουρα , τώρα τι είδους . . .

ΑΑΑ

μα εχει περασει η 7η Ιουλιου... και η ΝΔ ειναι αυτοδυναμη... τωρα τι λειπει ???

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης