Ρόδος: Η φρίκη με τους γονείς-«τέρατα» της Λέρου αναβιώνει στο δικαστήριο

Ρόδος: Η φρίκη με τους γονείς-«τέρατα» της Λέρου αναβιώνει στο δικαστήριο

Βαρύ κατηγορητήριο για τους γονείς που ασελγούσαν σε βάρος των τριών παιδιών τους - Δεν έπεισαν το δικαστικό συμβούλιο οι προσπάθειές τους να αναιρέσουν μέρος των προανακριτικών τους απολογιών

leros_parents
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου παραπέμπονται να δικαστούν οι γονείς-«τέρατα» της Λέρου. Η αποκάλυψη της δράσης τους σε βάρος των δύο ανήλικων και του ενήλικου, αλλά με νοητική υστέρηση, παιδιών τους είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του, οι γονείς, 52 και 47 ετών, βαρύνονται με τις κατηγορίες:

-Αποπλάνησης παιδιού που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα και δεκατέσσερα έτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση
-Κατάχρησης σε ασέλγεια κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, της ασέλγειας μεταξύ συγγενών κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση
-Απλής συνέργειας κατ’ εξακολούθηση σε αποπλάνηση παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα δώδεκα και δεκατέσσερα έτη, κατά μόνας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της απλής συνέργειας κατ’ εξακολούθηση σε κατάχρηση σε ασέλγεια κατά μόνας και κατ’ εξακολούθηση κατά συρροή
-Απλής συνέργειας κατ’ εξακολούθηση σε ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Κλείσιμο
Το βούλευμα που δημοσιεύει η εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου αναφέρει για τις πράξεις που αποδίδονται στο ζευγάρι:
Οι κατηγορούμενοι είναι σύζυγοι και κατοικούν στην περιοχή Πλάκα Λέρου, μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα τους, (γεν. στις 17.10.2004) και (γεν. στις 24.12.2008), καθώς και τον ενήλικο υιό, ο οποίος πάσχει από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση.


Η ασέλγεια σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού

Κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2015 έως τις 26.5.2018, ο πρώτος κατηγορούμενος ενήργησε επανειλημμένα σε βάρος της ανήλικης κόρης του ασελγείς πράξεις περισσότερες της μιας φορές και συγκεκριμένα είτε της αφαιρούσε τα ρούχα και εσώρουχα είτε την εύρισκε γυμνή στο υπνοδωμάτιο και στο μπάνιο και εν συνεχεία την θώπευε στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα. Σε άλλη δε περίπτωση, σε μη εξακριβωθείσα ημερομηνία, αλλά τουλάχιστον μέχρι το Μάιο του έτους 2017, ο πρώτος κατηγορούμενος επιχείρησε να έλθει σε παρά φύσει συνουσία με την ανήλικη μετά το μπάνιο, χωρίς να επιτύχει τον σκοπό του λόγω της αντίδρασης της παθούσας, που αρνήθηκε να υποστεί την ολοκλήρωση της ασελγούς πράξης από μέρους του και αποχώρησε.
Άλλωστε, όπως προέκυψε, σε μη προσδιορισθείσα ημερομηνία, αλλά εντός του χρονικού διαστήματος από 1.1.2018 έως τις 26.5.2018, στις ασελγείς πράξεις εις βάρος της ανήλικης συμμετείχε και η μητέρα της. Με εντολή, προτροπή και καθοδήγηση του πρώτου κατηγορούμενου, η ανήλικη κόρη τους, αφαίρεσε τα ρούχα της και η μητέρα της, δεύτερη κατηγορούμενη, την θώπευσε στο στήθος και στα γεννητικά της όργανα προς ικανοποίηση της γενετήσιάς τους επιθυμίας.

Ασέλγεια σε βάρος του ανήλικου γιου
Περαιτέρω, όπως προέκυψε, ο πρώτος κατηγορούμενος σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, σε κάθε περίπτωση όμως κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2017 μέχρι 26-5-2018, επιχείρησε ασελγή πράξη και σε βάρος του ανήλικου υιού του.
Επιπρόσθετα, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσες ημερομηνίες και πάντως εντός του χρονικού διαστήματος από την 1.1.2015 έως την 26.5.2018, ο πρώτος κατηγορούμενος ενεργούσε ασελγείς πράξεις, με άγνωστο αριθμό επαναλήψεων, και εις βάρος του ενήλικου υιού του, ο οποίος έπασχε από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση και ήταν για το λόγο αυτό ανίκανος να αντισταθεί.

Κατά το ίδιο δε χρονικό διάστημα, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, η δεύτερη κατηγορούμενη επιχείρησε και η ίδια, από κοινού με τον σύζυγό της, πρώτο κατηγορούμενο, ασελγείς πράξεις εις βάρος του ψυχικά πάσχοντος υιού της.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα ο κατηγορούμενος πατέρας των τριών παιδιών ενώ ομολόγησε με λεπτομέρεια τις πράξεις του στην προανακριτική του ομολογία, στη συνέχεια ανακάλεσε εν μέρει, ως προς ορισμένα περιστατικά και ως προς τη συχνότητα επανάληψης των ασελγών πράξεων. Υποστήριξε δε, ότι είχε ομολογήσει υπό την πίεση των αστυνομικών. Ο ισχυρισμός κρίθηκε αβάσιμος από το συμβούλιο των πλημμελειοδικών της Κω, αφού ήταν τέτοιες οι λεπτομέρειες που είχε αναφέρει στην αστυνομία, ώστε να ήταν αδύνατο να τις γνωρίζουν οι αστυνομικοί και να τις αποτυπώσουν στην προανακριτική απολογία καθ' υπόδειξη ή πίεση. «Αντίθετα, προκύπτει ότι ο πρώτος κατηγορούμενος ανέφερε αυθόρμητα τα όσα περιλαμβάνονται στην προανακριτική απολογία του. Τα εν λόγω συμπεράσματα ενισχύονται και από τα όσα αναφέρονται σε έκθεση πραγματογνωμοσύνης ψυχιάτρου», σημειώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Την ίδια στάση, της εν μέρει αναίρεσης της προανακριτικής απολογίας είχε κρατήσει και η κατηγορούμενη μητέρα. Γράφει χαρακτηριστικά το βούλευμα: «Ο ισχυρισμός της ότι δεν έλεγξε τι ανέφερε η προανακριτική της απολογία πριν την υπογράψει δεν κρίνεται βάσιμος, δεδομένου ότι η τελευταία περιείχε περιστατικά με λεπτομέρειες και αναφορά σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, δηλαδή περιείχε στοιχεία που είναι προφανές ότι κατατέθηκαν αυθόρμητα από την ίδια. Επίσης μη πειστικός κρίνεται και ο ισχυρισμός της εν λόγω κατηγορούμενης ότι τέλεσε τις ως άνω πράξεις επειδή φοβόταν το σύζυγό της, καθόσον η ίδια στην ανακριτική απολογία της δήλωσε ότι δεν είχε απειλές από αυτόν. Άλλωστε, όπως αναφέρει σε άλλο σημείο της απολογίας της, σε ένα από τα περιστατικά ασελγούς πράξης (θωπεία στήθους) που τέλεσε η ίδια σε βάρος της ανήλικης κόρης της δεν ήταν μπροστά ο σύζυγός της, γεγονός που αποδυναμώνει τον ισχυρισμό της ότι τέλεσε τις εν λόγω πράξεις υπό την απειλή και τον φόβο του συζύγου της».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης