Μαρτυρία σοκ: «Ο αέρας την έριξε μέσα στον κάδο και μετά τον έσυρε για πεντακόσια μέτρα»

Μαρτυρία σοκ: «Ο αέρας την έριξε μέσα στον κάδο και μετά τον έσυρε για πεντακόσια μέτρα»

Περισσότεροι από εκατό τραυματίες διακομισθηκαν στο Κέντρο Υγείας των Νέων Μουδανιών - Τριάντα δύο νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης -Μέσα σε λίγα λεπτά επήλθε βιβλική καταστροφή

giatros01
Σκηνές χωρίς προηγούμενο έζησαν οι κάτοικοι και οι χιλιάδες τουρίστες στη Χαλκιδική από τα πρωτοφανή σε ένταση ακραία καιρικά φαινόμενα. Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι που είχαν τραυματισθεί στη διάρκεια της θεομηνίας μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Κέντρο υγείας των Νέων Μουδανιών με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στις ανάγκες. 

Θεομηνία στη Χαλκιδική


Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας κ.Κατσάς περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ ως «τυφώνα» αυτό που έζησε το βράδυ της Τετάρτης η Χαλκιδική. Ολα έγιναν από τις εννιάμισι έως τις δέκα το βράδυ. Μεταξύ των τραυματιών που διακομίσθηκαν στο Κέντρο Υγείας ήταν και μία γυναίκα, που ο αέρας την είχε πετάξει σε έναν κάδο σκουπιδιών και στη συνέχεια ο κάδος παρασύρθηκε για πεντακόσια μέτρα, όπως περιέγραψε ο κ.Κατσάς. 

Το Κέντρο Υγείας -όπως και όλη η περιοχή- δεν είχε ρεύμα και η προσπάθεια περίθαλψης έγινε με τη λειτουργία των γεννητριών. Οπως είπε ο διευθυντής του Κέντρου στελέχη της Πολιτικής Προστασίας μετέβησαν επί τόπου για να διαπιστώσουν τι ανάγκες υπήρχαν, ενώ υπήρξε και επικοινωνία από το υπουργείο Υγείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης