Φθιώτιδα: Μεγάλη φωτιά κοντά σε οικισμούς στη Μακρακώμη - Εκκενώθηκαν δυο χωριά

Φθιώτιδα: Μεγάλη φωτιά κοντά σε οικισμούς στη Μακρακώμη - Εκκενώθηκαν δυο χωριά

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου - Δυο εκκενώσεις χωριών από τον Δήμο Μακρακώμης, που διέφυγαν τον κίνδυνο - Στο χωριό Γραμμένη της Δυτικής Φθιώτιδας ο Κώστας Μπακογιάννης

makrakomi2
Συναγερμός έχει σημάνει στη Φθιώτιδα για μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση ανάμεσα στο Καστρί και τη Γραμμένη του δήμου Μακρακώμης.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις έσπευσαν έγκαιρα στην περιοχή της δυτικής Φθιώτιδας και ενισχύθηκαν με το πέρασμα της ώρας, καθώς η φωτιά που εκδηλώθηκε από το μεσημέρι, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. 

Η φωτιά ξεκίνησε να καίει ξερά χόρτα και δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, ωστόσο ήταν κοντά σε οικισμούς και σε στάνες με πρόβατα, που είναι κοντά στο Καστρί, το Παλιούρι και τη Γραμμένη.

Στο χωριό Γραμμένη μετέβη ο Μπακογιάννης

Στον Προφήτη Ηλία του χωριού Γραμμένη, στη Δυτική Φθιώτιδα έχει μεταβεί ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.  







Δήμαρχος Μακρακώμης: Έγιναν δύο εκκενέωσεις χωριών, που διέφυγαν τον κίνδυνο

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του δήμου Μακρακώμης, Θύμιο Παπαευθυμίου, πραγματοποιήθηκαν δύο εκκενώσεις χωριών, τα οποία διέφυγαν τον κίνδυνο λόγο της έγκαιρης αντιμετώπισης της φωτιάς από την Πυροσβεστική. Μέχρι τώρα η πυρκαγιά, έχει καταστρέψει μια χειμερινή κτηνοτροφική μονάδα, ελαιόδεντρα και φιστικιές.

«Πραγματοποιήθηκαν δύο εκκενώσεις χωριών στο Καστρί και στο Παλιούρι, επικράτησε κάποια αναστάτωση αλλά όλα έγιναν καλά. Η φωτιά από την πλεύρα των χωριών έχει ελεγχθεί μετα και την μεγάλη εναέρια και επίγεια  παρέμβαση της Πυροσβεστικής. Έχει καεί μια κτηνοτροφική εγκατάσταση, καθώς ελαιόδεντρα και φιστικιές. Η Κτηνοτροφική εγκατάσταση που κάηκε, βρίσκεται πάνω από το χωριό Καστρί. Η φωτιά τώρα είναι σε έκταση εκτός οικισμών στην περιοχή του Προφήτη Ηλία της Γραμμένης. Από την μεριά των χωριών έχει οριοθετηθεί, ενώ από την πλευρά των βουνών, καίει χαμηλή βλάστηση, πουρνάρια. Το κακό είναι οτι φυσάει πολύ αέρας. Ευτυχώς έχει φυγει ο κίνδυνος από τις κατοικημένες περιοχές» είπε ο δήμαρχος, μιλώντας στο protothema.gr.



LamiaReport.gr: Φωτιά στη Δυτική Φθιώτιδα

Κλείσιμο
makrakomi1

fvti
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης