Φυσικοθεραπευτές κατά Ξανθού - Πολάκη: Μισή η ενίσχυση από ό,τι υποσχεθήκατε

Φυσικοθεραπευτές κατά Ξανθού - Πολάκη: Μισή η ενίσχυση από ό,τι υποσχεθήκατε

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών καταλογίζει «επιλεκτική αμνησία» στους επικεφαλής της Αριστοτέλους

fusikotherapeftes-syllogos-pic
«Επιλεκτική αμνησία» καταλογίζει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με αφορμή την ενίσχυση του κωδικού φυσικοθεραπείας για το έτος 2019, η οποία τελικά ήταν η μισή (3 εκατ. ευρώ) από εκείνη που είχαν δεσμευτεί οι επικεφαλής της Αριστοτέλους να δώσουν.

Με επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας, ο ΠΣΦ υπενθυμίζει ότι, κατά την συνάντηση του συντονιστικού των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον υπουργό Υγείας στις 11 Ιουνίου 2019 στην οποία συμμετείχαν και οι εκπρόσωποί του, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός είχε δεσμευτεί ότι από την πρόσθετη ενίσχυση των 30 εκατ. ευρώ θα ενισχυόταν και ο κωδικός των φυσικοθεραπευτών.

«Μάλιστα, επειδή η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος) αποσαφήνισε ότι η κατανομή των 30 εκατ. ευρώ θα προσδιοριστεί με κριτήριο την υπέρβαση του κάθε κωδικού για το 2018 και την ποσοστιαία αναλογία της κάθε παροχής επί του συνόλου των επιτρεπτών δαπανών, ο ΠΣΦ ανέμενε σαφώς μεγαλύτερη ενίσχυση. Για αυτό τον λόγο τότε, στην επιστολή που είχε στείλει ο Π.Σ.Φ υπολόγιζε ότι βάσει των παραπάνω παραμέτρων, η ενίσχυση δεν έπρεπε να είναι λιγότερη των 6.000.000 ευρώ» υπογραμμίζει ο ΠΣΦ. Η υπέρβαση του κωδικού φυσικοθεραπείας το 2018 είναι συνολικά 30 εκατ. ευρώ ευρώ.

«Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΣΦ διεκδικεί την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία και για την φυσικοθεραπεία στο ύψος των πραγματικών αναγκών των ασφαλισμένων, τόσο από την παρούσα όσο και από την επόμενη Κυβέρνηση» καταλήγουν οι φυσικοθεραπευτές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης