Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice

Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice

Δείτε το βίντεο που ανέβασαν οι αναρχικοί - Πέντε προσαγωγές - Οι δράστες κατέστρεψαν γραφεία με λοστούς και πέταξαν μαύρες μπογιές - Η Athens Voice υπάρχει και θα υπάρχει για να στηρίζει μία κοινωνία ανοιχτή, τονίζει η εφημερίδα σε ανακοίνωσή της

athensvoice_main03
Επίθεση στα γραφεία της Athens Voice πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα, αναλαμβάνοντας για μια φορά ρόλο αυτόκλητων τιμωρών:  Κατέστρεψαν γραφεία με λοστούς και πέταξαν μαύρες μπογιές, ενώ αργότερα η αστυνομία έκανε γνωστό ότι έχει προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στην επίθεση. 

Περίπου 10 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας, κατέστρεψαν γραφεία με λοστούς, πέταξαν μαύρες μπογιές και εξαπέλυσαν απειλές στους εργαζόμενους, επειδή διαφωνούσαν με ανάρτηση που είχε γίνει προ ημερών για την νοσοκόμα Γκαϊανά Κασαρτζιάν η οποία σκοτώθηκε πέφτοντας από τον πρώτο όροφο του νοσοκομείου της Νίκαιας. Η συγκεκριμένη ανάρτηση είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, χωρίς ωστόσο να μπορεί καθ' οιονδήποτε τρόπο να δικαιολογηθεί η βία που εκδηλώθηκε για δεύτερη φορά σήμερα στα γραφεία της εφημερίδας: Είχε προηγηθεί προχθές «έφοδος» με αναγραφή συνθημάτων και τρικάκια που πέταξαν άγνωστοι στην είσοδο των γραφείων. Λίγο μετά την επίθεση ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη γ με ανάρτηση στο indymedia και ανέβασε το βίντεο: 



Athens Voice: Υπάρχουμε και θα υπάρχουμε για να στηρίζουμε μία κοινωνία ανοιχτή

«Η Athens Voice υπάρχει και θα υπάρχει για να στηρίζει μία κοινωνία ανοιχτή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εφημερίδα.  Αναλυτικά: 

«Η Athens Voice σήμερα δέχτηκε για άλλη μια φορά επίθεση. Ξέρουμε ήδη από το παρελθόν με ποιο τρόπο στήνεται η προβοκάτσια. 

Πρώτα επιχειρείται η ηθική δολοφονία. Μια εφημερίδα τόσο γνωστή από τους αγώνες της, εδώ και 15 χρόνια, για μια χώρα πολύχρωμη και χωρίς αποκλεισμούς, κατασυκοφαντείται. Μετά τα επαγγελματικά τρολ σκοτεινού παρακράτους με τα bots, τις μηχανικά πολλαπλασιασμένες αναρτήσεις, κατασκευάζουν το κλίμα του μίσους. Έπειτα αναλαμβάνουν τα τάγματα εφόδου. Προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να προειδοποιήσουμε όλους για τον επιχειρούμενο αντιπερισπασμό.

Η Athens Voice υπάρχει και θα υπάρχει για να στηρίζει μία κοινωνία ανοιχτή για όλους και κυρίως για τους πιο αδύναμους. Ζητάμε από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να μην επιτρέψουν τη νέα επιχείρηση εξόντωσής της και να περιφρουρήσουν την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης».

Δείτε  βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης καθώς και βίντεο αμέσως μετά την επιδρομή που ανήρτησε η Athens Voice:

Η στιγμή της επίθεσης στα γραφεία της Athens Voice 4/7/2019
Κλείσιμο



Επίθεση στα γραφεία της Athens Voice


Η ανάρτηση του Ρουβίκωνα

Σύμφωνα με την ανάρτηση των μελών της αντιεξουσιαστικής οργάνωσης η επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας έγινε σε συνέχεια της χθεσινής τους «εφόδου» στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας για τον τραγικό θάνατο της αποκλειστικής νοσοκόμας Γκαϊανέ Κασαρτζιάν και το σχόλιο που είχε αναρτήσει η εφημερίδα και είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.  «Εναλλακτικά free press όπως η Athens Voice χτίζουν μια απολίτικη μάζα υπάκουων κανίβαλων. Μέσα από τέτοιες φυλλάδες η εξουσία διαχέει τη κουλτούρα της εμπορευματοποίησης των ριζοσπαστικών προτάσεων και των χειραφετικών πειραμάτων και επιτίθεται συστηματικά στη ταξική συνείδηση και στους κοινωνικούς αγώνες. Εκτός αυτού εξαπολύει τα παπαγαλάκια της να λοιδορούν το θάνατο μιας ταξικής μας αδελφής και όταν έρχεται η ώρα να απολογηθούν, με απλές αερολογίες προσπαθούν να καλύψουν το λάθος τους, με τρόπο όμως που όχι απλά δεν καλύπτει, αλλά επιβεβαιώνει τη ρατσιστική τους διάθεση», υποστηρίζουν. 


epithesi-athens-voice-14
epithesi-athens-voice-12
epithesi-athens-voice-11
epithesi-athens-voice-7
epithesi-athens-voice-3
epithesi-athens-voice-2
epithesi-athens-voice-1
Αυτή ήταν η ανάρτηση στην Athens Voice για την Γκαϊανέ Κασαρτζιάν, που έδωσε τέλος  στη ζωή της πηδώντας από τον πρώτο όροφο του Κρατικού Νικαίας από το φόβο του ελέγχου. Η ανάρτηση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων:
athnsvc01

ΝΔ για την επίθεση στην Athens Voice: Οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται!

Η Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην εφημερίδα Athens Voice, χαρακτηρίζοντάς την επίθεση στη Δημοκρατία

Η ανακοίνωση:

«Η επίθεση στην Athens Voice είναι επίθεση στη Δημοκρατία.

Μόνο που, αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι πάσης φύσεως Ρουβίκωνες, είναι ότι οι πολίτες δεν τρομοκρατούνται, ούτε εκφοβίζονται.

Και θα το αποδείξουν την Κυριακή, δίνοντας ισχυρή εντολή σε μια κυβέρνηση που θα δείξει μηδενική ανοχή στις πράξεις τους, βάζοντας οριστικό τέλος στην πρωτοφανή ανομία που ανέχτηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».




Σταύρος Θεοδωράκης: Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο

Την επίθεση στην Athens Voice καταδίκασε με ανάρτησή του στο twitter o Σταύρος Θεοδωράκης.  «Μασκοφόροι με λοστούς έσπασαν την Athens Voice. Στο παρελθόν την είχαν κάψει. Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο - τρεις μέρες πριν τις εκλογές και ενώ οι απειλές ξεχείλιζαν στο σκοτεινό διαδίκτυο. Κάποιοι πρέπει να δώσουν λόγο και όχι μόνο οι βάνδαλοι.
Κουράγιο παιδιά», έγραψε.

Δείτε την ανάρτηση του κ.Θεοδωράκη:

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση :

Η επίθεση οργανωμένης βίας στα γραφεία της Athens Voice, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, λειτουργεί, πρώτον ως ισχυρή υπόμνηση της σημασίας που έχει η ελευθερία του λόγου ακόμη και όταν η άσκησή της σε κάποια περίπτωση προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Όσο αναζητούμε τη μέγιστη δυνατή ποιότητα στο δημόσιο λόγο κάποιοι άλλοι οργανώνουν και προβάλλουν ως προοδευτική την βίαιη παρεμπόδιση του. Λειτουργεί, δεύτερον, ως κίνητρο αναζήτησης της αλυσίδας γεγονότων που οδήγησαν στον τραγικό και τόσο άδικο θάνατο της Γκαϊντέ Κασαρτζιάν στο νοσοκομείο Νίκαιας. Τόσες ημέρες κάποιοι κοιτούν το δάκτυλο και όχι το φεγγάρι. Τα άλλα, σε σχέση με το επίπεδο ασφαλείας και τη διάχυση της βίας έχουν ειπωθεί δυστυχώς πολλές φορές.

Η καταδίκη της σημερινής και κάθε άλλης πράξης βίας και η συμπαράσταση στην AV και τους εργαζόμενους της είναι απόλυτη. Δεν αρκεί όμως. Ευτυχώς την Κυριακή οι πολίτες έχουν τρόπους να αντιδράσουν και να καταδικάσουν όσους υποθάλπουν ή ανέχονται τα φαινόμενα αυτά.



Καταδικάζει την επίθεση η ΕΣΗΕΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία τη εφημερίδας «ATHENS VOICE» από δήθεν επαναστάτες που εμφανίζονται ως «τιμωροί».
Τα θεσμικά όργανα της ΕΣΗΕΑ αντιμετωπίζουν το θέμα που προέκυψε με την καταδικαστέα ανάρτηση της εφημερίδας. Τίποτε, όμως, δεν δικαιολογεί βίαιες επιθέσεις εναντίον του Τύπου.
Πριν από πέντε χρόνια η ΕΣΗΕΑ είχε καταδικάσει και πάλι τον εμπρησμό των γραφείων της εφημερίδας. Δυστυχώς η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αλλά ως μια χυδαία μορφή τρομοκράτησης.
Η βία και η απόπειρα φίμωσης του Τύπου ανήκουν στις πρακτικές του ολοκληρωτισμού. Η Ένωση Συντακτών βρίσκεται σταθερά απέναντι σ' αυτά τα φαινόμενα. Θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων που επιθυμούν με τη βία να εγκαθιδρύσουν το σκοταδισμό. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι έχουν αποδείξει ότι δεν φοβούνται και δεν πτοούνται από τη βία και τις απειλές. Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας αντιστεκόμενοι στη βαρβαρότητα.



Δείτε βίντεο: Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice
Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Athens Voice
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης