Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Ισόβια στον 78χρονο βασικό κατηγορούμενο για τη δολοφονία

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Ισόβια στον 78χρονο βασικό κατηγορούμενο για τη δολοφονία

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείου καταδίκασε τον βασικό κατηγορούμενο χωρίς κανένα ελαφρυντικό  – Ποινές και στους άλλους τρεις κατηγορούμενους – Σε χειροκροτήματα ξέσπασε η μητέρα του Μάριου

papageorgiou_main01
Την ετυμηγορία του επί των ποινών για τους τέσσερις κατηγορουμένους στην υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, ανακοίνωσε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, επέβαλλε, όπως και είχε κάνει και το πρωτοβάθμιο, ισόβια αλλά και κάθειρξη 20 ετών στον 78χρονο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης και δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως που είχε προηγηθεί το δικαστήριο, καταδίκασε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και συμμορία.

Ακόμη, δικαστές και ένορκοι με την απόφασή τους επέβαλλαν ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή στον κατηγορούμενο που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, αφού του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου.

Αντίθετα, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους άλλους δύο κατηγορουμένους της υπόθεσης. Στον έναν εκ των δύο κατηγορούμενων επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή και στον άλλο ποινή φυλάκισης τριών ετών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Επιπλέον, με την απόφαση του δικαστηρίου διαβιβάζονται στην εισαγγελία Πρωτοδικών τα πρακτικά της δίκης, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν ποινική εμπλοκή και άλλων προσώπων στην απαγωγή και δολοφονία του νεαρού. Τη σχετική πρόταση είχε κάνει νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας και το δικαστήριο την έκανε δεκτή.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζήτησε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία για το ρόλο που μπορεί να διαδραμάτισαν στην υπόθεση, η σύζυγος και τα παιδιά του βασικού κατηγορούμενου αλλά και πέντε ακόμη πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις, ότι μπορεί να συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

Η πρόταση της εισαγγελέως ικανοποίησε τη μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού, η οποία ξέσπασε σε χειροκροτήματα και φώναξε μπράβο: «Μπράβο». Η γυναίκα, που ακόμη αναζητεί τη σορό του παιδιού της, απευθυνόμενη προς τον 78χρονο που καταδικάσθηκε σε ισόβια του είπε: «Ο Θεός να σε συγχωρήσει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης