Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Ρακέτε από τη Διεθνή Αμνηστία έξω από την ιταλική πρεσβεία

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Ρακέτε από τη Διεθνή Αμνηστία έξω από την ιταλική πρεσβεία

Περίπου δέκα άτομα με πλακάτ υπέρ της καπετάνισσας του Sea Watch βρίσκονται έξω από την ιταλική πρεσβεία κι εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους στο πρόσωπό της

solidarity1
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην 31χρονη Γερμανίδα, Καρόλα Ρακέτε πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Διεθνής Αμνηστία έξω από την Ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Περίπου δέκα άτομα κρατώντας πλακάτ στα χέρια σχημάτισαν τη λέξη “Solidarity” (σ.σ αλληλεγγύη) και στη συνέχεια ύψωσαν πανό στο οποίο απεικονίζονταν η πλοίαρχος του “SeaWatch3” με τις φράσεις «Η αλληλεγγύη θα νικήσει» και “Solidarity is not a crime” (σ.σ η αλληλεγγύη δεν είναι έγκλημα).

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό πως το Δικαστήριο της Σικελίας ήρε την εντολή κατ’ οίκον περιορισμού που επιβλήθηκε στη Ρακετε επειδή αψήφησε τις οδηγίες των ιταλικών αρχών και «έδεσε» το πλοίο στη Λαμπεντούσα με πάνω από 40 μετανάστες με την ίδια να γίνεται σύμβολο αντίστασης στην ακροδεξιά αντιμεταναστευτική ρητορική του Ματέο Σαλβινι.



«Αποφάσισα να μπω στο λιμάνι. Γνωρίζω τι διακινδυνεύω, όμως οι δυνάμεις των ναυαγών φθάνουν στο έσχατο σημείο τους κι εγώ θα τους μεταφέρω κάπου ασφαλώς» δηλωσε Ρακέτε που αποφάσισε να παρακάμψει κάθε εντολής της Ρώμης και να αποβιβάσει του 40
μετανάστες που βρίσκονταν στα ανοιχτά για περισσότερες από 15ημερες και οι συνθήκες επιβίωσης στο πλοίο είχαν αρχίσει ναι γίνονται αφόρητες.

Σκάφος των ιταλικών τελωνειακών αρχών προσπάθησε να εμποδίσει τον ελλιμενισμό του πλοίου, αλλά αναγκάστηκε να απομακρυνθεί για να μην παγιδευτεί στην προβλήτα. Έτσι με το εντολή του Ματέο Σαλβινι το ιταλικό σκάφος διάσωσης κατασχέθηκε και η Καρολα Ρακετε συνελήφθη.

«Η κατάσταση ήταν απελπιστική και ο στόχος μου ήταν απλώς να μεταφέρω στη στεριά εξουθενωμένους και απελπισμένους ανθρώπους», τονισε σε ανακοινωση της η 31χρονη μέσω του δικηγόρου της στο φύλλο της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης