Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Δημήτρη Χριστόφια - Σήμερα το τελευταίο «αντίο»

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Δημήτρη Χριστόφια - Σήμερα το τελευταίο «αντίο»

Στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΟ βρίσκεται από τις 8:30 η σορός του πρώην Προέδρου της Κύπρου, την οποία υποδέχθηκε πλήθος κόσμου με χειροκροτήματα και δάκρυα στα μάτια

xristofias1
Στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΟ (Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία) στη Λευκωσία βρίσκεται από τις 8:30 η σορός του πρώην Προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, την οποία υποδέχθηκε πλήθος κόσμου με χειροκροτήματα και δάκρυα στα μάτια.

Ήδη η οικογένειά του δέχεται συλλυπητήρια από πολίτες που έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η σορός του Δημήτρη Χριστόφια θα βρίσκεται στα κεντρικά της ΠΕΟ μέχρι τις 15:00 το απόγευμα.

Επίσης, με ανακοίνωσή της η ΕΔΟΝ (Νεολαία του ΑΚΕΛ) γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιηθεί πομπή από μέλη της, για να συνοδεύσουν τη σορό του Δημήτρη Χριστόφια στην εκκλησία. Ακόμη, με ανακοίνωσή η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, ανέφερε ότι χθες και σήμερα οι σημαίες της ΕΕ στην Κομισιόν, θα κυματίζουν μεσίστιες. Με απόφαση του ΑΚΕΛ, αντί κατάθεσης στεφάνων θα γίνονται εισφορές στο Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης και στο Σωματείο Συναδελφικής Στήριξης.

xristofias-2
Κλείσιμο


Η κηδεία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας θα τελεστεί στις 17:00 από τον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο της Λευκωσίας στην παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και ξένων ηγετών και αξιωματούχων.

Η ημέρα σήμερα έχει κηρυχθεί ως δημόσια αργία μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ η κηδεία του πρώην Προέδρου θα τελεστεί δημοσία δαπάνη.

xristofias3


Ο Δημήτρης Χριστόφιας θα ταφεί με τιμές εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας. Παρόντες θα είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 8μελή αντιπροσωπεία του κόμματος, αντιπρόσωποι όλων των διπλωματικών αποστολών στην Κύπρο, εκπρόσωποι οργανώσεων και κομουνιστικών-αριστερών κομμάτων από ολόκληρο τον κόσμο.

Το παρών του θα δώσει, εκπροσωπώντας την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ο εκπρόσωπος του Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζιού. Θα παρευρεθούν επίσης οι Τουρκοκύπριοι πολιτικοί, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Τουφάν Ερχιουρμάν, Τζεμάλ Οζγιγίτ, Ιζετ Ιζτζιάν και Μουράτ Κανατλί.

xristofias4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης