«Νομίζω κάνει ντρίμπλα στο θάνατο κάθε φορά», λέει για τον πατέρα της, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, λίγες μέρες πριν από τη μεγάλη συναυλία για τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη, που θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο τη Δευτέρα 24 Ιουνίου.
Ο Μίκης Θεοδωράκης αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας. Λέει η κόρη του: «Ο μπαμπάς μου δεν θέλει να πεθάνει. Πλέον δεν νιώθει δυνατός. Είναι πολύ άρρωστος, με πολλά προβλήματα υγείας. Και είναι φοβερό πώς έχει καταφέρει και έχει ζήσει μέχρι σήμερα. Νομίζω κάνει ντρίμπλα στο θάνατο κάθε φορά», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εφημερίδα «Espresso».
Η κ.Μαργαρίτα Θεοδωράκη προσθέτει επίσης ότι πλέον ο πατέρας της «φοβάται. Δεν θέλει να βγαίνει από το σπίτι. Φοβάται πλέον. Εκείνος που δεν φοβήθηκε ποτέ».
Στην ίδια συνέντευξη η κόρη του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη ανατρέχει και στη ζωή με τον πατέρα της: «Είναι χιλιάδες οι στιγμές που θυμάμαι από την κοινή πορεία μας. Έχω μοναδικές εικόνες από παιδί και από έφηβη. Ακόμα και σήμερα πηγαινοέρχομαι στο σπίτι των γονιών μου. Βλέπεις, εδώ και πολλά χρόνια ο μπαμπάς μένει μόνιμα στην Αθήνα, και μάλιστα μένει στο σπίτι του ακινητοποιημένος. Όμως όλη η οικογένεια νοσταλγεί τις στιγμές από το Βραχάτι. Εκεί ζήσαμε όλοι μας ονειρεμένες μέρες», συμπληρώνει.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας