Καιρός - Αγίου Πνεύματος: Διαβάστε με τι καιρό θα ταξιδέψετε για το τριήμερο

Καιρός - Αγίου Πνεύματος: Διαβάστε με τι καιρό θα ταξιδέψετε για το τριήμερο

Καιρός: Καύσωνας την Παρασκευή - Πού θα «χτυπήσουν» 38άρια - Τα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς

aigina_a
Με τι καιρό θα περάσουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος;

Αν και έρχεται μίνι καύσωνας σήμερα στη χώρα, με το θερμόμετρο να αγγίζει κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο  αλλοπρόσαλλος καιρός θα «παιδέψει» ορισμένους εκδρομείς.

Παρόλο που οι υψηλές θερμοκρασίες διατηρούνται, υπάρχουν περιοχές που ο καιρός θα χαλάσει με βροχές και καταιγίδες.  Ενισχυμένοι και οι άνεμοι στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Η γενική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Παρασκευή

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται ηλιοφάνεια, με νεφώσεις κατά τόπους τις θερμές ώρες της ημέρας. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ή όμβροι θα πέσουν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά από 19 έως 37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 33, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 35, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 18 έως 34, και στην Κρήτη από 15 έως 36.

Κλείσιμο
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της μέρας θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.

Pneumatos


Meteo.gr: Βροχοπτώσεις 14-17/06/2019

Η πρόγνωση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) το Σάββατο (15/6) στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.
trimero

trimero_savvato

Την Κυριακή (16/6) και τη Δευτέρα (17/6), στην ανατολική και νότια χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία σε πτώση.

trimero_kiriaki
trimero_kiriaki_thermokrasies

trimero_monday

trimero_monday_thermokrasies
Αγίου Πνεύματος: Όπου φύγει - φύγει οι Αθηναίοι - Το αδιαχώρητο στα λιμάνια - Επί ποδός η Τροχαία

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων, λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της μεγάλης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει του εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος.

Στο λιμάνι του Πειραιά, τα πλοία τόσο για κοντινούς προορισμούς όσο και για πιο μακρινούς φεύγουν σχεδόν γεμάτα, ενώ η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα. Αυξημένη είναι η κίνηση αυτή την ώρα και στην Αθηνών - Λαμίας αλλά και στην Κηφισίας και στα δύο ρεύματα.

Διαβάστε την κίνηση ΕΔΩ

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει: – Αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής. – Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. – Αυξημένα μέτρα Τροχαίας στις εισόδους – εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης