Υπόθεση Novartis: Η επιστολή Αγγελή ρίχνει φως στην πολιτική συνωμοσία κατά της αντιπολίτευσης

novartis_ar

Θύελλα από την επιστολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που μιλά ξανά για τον «Ρασπούτιν που είναι μέλος της κυβέρνησης» - ΝΔ: Επιβεβαιώνεται η σκευωρία - ΚΙΝΑΛ: Να παραιτηθεί η ηγεσία του υπ. Δικαιοσύνης - Τι απαντούν Μιχάλης Καλογήρου και Ξένη Δημητρίου

Σφοδρές αντιδράσεις και αποκάλυψη της πολιτικής συνωμοσίας που στήθηκε από την κυβέρνηση γύρω από την υπόθεση Novartis προκάλεσε η επιστολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιώαννη Αγγελή ο οποίος ήταν επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς επικεφαλής της οποίας είναι η Ελένη Τουλουπάκη και παραιτήθηκε.

Στην επιστολή-κόλαφο ο κ. Αγγελής επανέρχεται στον περιβόητο «Ρασπούτιν» στον χώρο της ανώτατης δικαιοσύνης για τον οποίο σημειώνει ότι «όλοι γνωρίζουν ποιος κρύπτεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν, πλην όμως φοβούνται να τον κατονομάσουν για ευνόητους λόγους». Προσθέτει, δε, ότι «στο βαθμό πάντως που μου το έχει γνωστοποιήσει (το όνομα) η κα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (όταν ήμουν το πλέον «αγαπημένο της παιδί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου» και οι απόψεις μας ταυτίζονταν, μέχρι βαθμού παρεξηγήσεως, ότι δηλαδή δεν ήμουν μόνο το αγαπημένο της, αλλά και το «υπάκουο παιδί της»), αυτός είναι μέλος της κυβέρνησης και έχει την δυνατότητα να διορίζει «παιδιά και νύφες» ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, «ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου» ενώ παρακαλεί τον συνάδελφό του κ. Δασούλα, «να αναζητήσει την πορεία και την κατάληξη της σχετικής ποινικής έρευνας που έχει διαταχθεί, από την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγο».

Ο κ. Αγγελής στην επιστολή του καταλογίζει δικονομικές παραβάσεις και επιδίωξη άσκησης ποινικής δίωξης τύπου «όπως- όπως – τύπου fast track» στην Ελένη Τουλουπάκη ενώ επισημαίνει ότι οι καταγγελίες του με τις αναφορές που υπέβαλε «ουδόλως ερευνήθηκαν από την κα Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, τέθηκαν δε στο Αρχείο (γιατί άραγε), όπου παρέμειναν για πέντε περίπου μήνες και θα παρέμειναν "στον αιώνα τον άπαντα", εάν δεν ερχόταν ένα δημοσίευμα εφημερίδος (σ.σ. : Πρώτο ΘΕΜΑ) να ταράξει "τον μακάριο ύπνο τους"».

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου καταγγέλει, επίσης, ότι είχε ενημέρωσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου χετικά με «τον δικονομικώς στραβό δρόμο», που είχε λάβει η ανακριτική πορεία της υπόθεσης NOVARTIS, αλλά και για το εν γένει «αλαλούμ», που επικρατούσε στην λεγομένη «Εισαγγελία καταπολέμησης διαφθοράς», λόγω της ανεπάρκειας των διενεργούντων αυτήν (έρευνα NOVARTIS)».

Πολιτική θύελλα

Όπως ήταν αναμενόμενο η επιστολή Αγγελή προκάλεσε και θύελλα αντιδράσεων με την Νέα Δημοκρατία να τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «επιβεβαιώνεται ότι στην υπόθεση της Novartis στήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια πρωτοφανής σκευωρία στην οποία μετείχαν κορυφαία στελέχη της» προσθέτοντας ότι «θεωρεί αυτονόητο ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της και η αλήθεια θα λάμψει σε κάθε της λεπτομέρεια».

Για «απόστημα που σπάει με τις καταγγελίες Αγγελή» έκανε λόγο σε δήλωση της η Φώφη Γεννηματά τονίζοντας ότι «το πολιτικό κέντρο της άθλιας μεθόδευσης αποκαλύπτεται, είναι στην Κυβέρνηση, με ευθύνη του κ. Τσίπρα» και υπογραμμίζοντας ότι «η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης οφείλει να παραιτηθεί τώρα».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για πλήρη επιβεβαίωση του περιεχομένου της μήνυσης που είχε υποβάλει «περί συμμορίας και σκευωρών». Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Ζητώ την ανάσυρση της μήνυσής μου απο το αρχείο. Ώστε να λάμψει η αλήθεια. Μέχρι τέλους..» συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δε, επισήμανε ότι από τη στιγμή που ο αντεισαγγελέας Αγγελής έκανε ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, τότε η δικογραφία της υπόθεσης Novartis πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή που παραχώρησε στον Alpha απαντώντας «μου κάνει τεράστια εντύπωση που εδώ και ένα χρόνο όσοι γράφουν για ένα ψευδώνυμο κανείς δεν έχει πει ποιος είναι αυτός (ο Ρασπούτιν). Να μας εξηγήσουν αυτοί που ομιλούν με ψευδώνυμα και να τους ονομάσουν».

Καλογήρου: Δεν με ενημέρωσε ο Αγγελής

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου αρνήθηκε πάντως ότι είχε ενημερωθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τέως επόπτη και συντονιστή της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για τα τεκταινόμενα στην υπόθεση της NOVARTIS και αποδέχεται μόνο ότι ο κ. Αγγελής του ανάφερε απλώς την «προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών» και την άποψή του για σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου υποστηρίζοντας οτι «ήδη από την αρχή της θητείας μου επιλέξει να μην τοποθετούμαι ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εμπλέκομαι σε αξιολογήσεις σχετικά με τη δικονομική μεταχείριση οποιασδήποτε υπόθεσης».

Ξένη Δημητρίου: Να υπάρξει αυτοσυγκράτηση

Από την πλευρά της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με δήλωσή της δεν μπήκε στην ουσιά των όσων καταγγέλλει ο κ. Αγγελής αλλά αρκέστηκε μόνο στις αυτονόητες επισημάνσεις ότι πρέπει να επιδειχθεί εμπιστοσύνη στα αρμόδια ανεξάρτητα δικαστικά όργανα, που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στην επίμαχη υπόθεση την οποία τη χαρακτηρίζει ως «υπόθεση μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος» χωρίς να τη κατονομάζει, ενώ παράλληλα ζητεί«επίδειξη αυτοσυγκράτησης».

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Ringo

Χα χα χα ....Ναι μας έπεισες , όλοι καθαροί... κανείς δεν πήρε !! Στις επόμενες εκλογές ο Άγγελος θα είναι υποψήφιος με την ΝΔ ....

KAISER

Μπα... δεν νομίζω.... άλλωστε το θέμα πλήρωσης μετά την 30-6-2019 της κενής θέσης της Εισαγγελίας ΑΠ, είναι και παραμένει ενεργό .... Όσο για τον ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ .... ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΕ...!!!! όλοι σε "κράζουν", γιατί άραγε;

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΤΗΝ ΣΚΕΥΩΡΙΑ NOVARTIS ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΟΙ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΘΑΝΟΥ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ..

Ούτε συζήτηση

Ούτε συζήτηση. Είναι ευχής έργον που υπάρχουν τέτοιες προσωπικότητες, που αντιδρούν γεναία και υποδειγματικά κατά του δικαστικού καθεστώτος. Αν πράγματι είναι σωστά αυτά που γράφει, τότε αποδεικνύεται ό,τι δικατέχεται από βαθύ αίσθημα υπευθυνότητας. Γνωρίζει καλά την ιεραρχική δομή της ενημέρωσης. Φαίνεται ό,τι ακολουθεί πιστά συνείδηση και καθήκον. Υπάρχουν πλήστα παραδείγματα ό,τι αξιωματούχοι τόσο του Αρείου Πάγου, όσο και του ΣτΕ, δεν φρόντισαν να υπηρετήσουν την αληθινή αξιοκρατία , όπως ερμηνεύεται από νόμους και Σύνταγμα, αλλά να προτάσουν ψευτοδιαδικαστικούς κανώνες, που προκύπτουν από ακόμα πιο χειρότρα από προκλητικά πλαστογραφημένα έγγραφα προκειμένουν να καταρρίψουν την αξιοκρατία και να υπηρετήσουν πιστά τον κομματοκοπροσκυλισμό και το προσωπικό κέρδος. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Οι καλύτεροι επιστήμονες εκδιώχθηκαν μ΄αυτό τον απαίσιο τρόπο. Για αυτά τα ειδεχθεί εγκλήματα δεν μιλάει κανείς. Ούτε συζήτηση. Συγχαρητήρια λοιπόν στον εν λόγω αντιεισαγγελέα που έδειξε θάρρος και τόλμη. Πιστεύω μόνο έτσι θα σωθεί η ωραιότερη χώρα του κόσμου που κατασπαράζεται διαχρονικά και συστηματικά από τον κομματοκοπροσκυλισμό και το προσωπικό όφελος.

Οι ευθύνες Καραμανλή

όλοι λένε ότι ο Καραμανλής είναι καλός και τίμιος άνθρωπος. Φτάνει αυτό; Δεν φταίει που επέλεξε Αντώναρο, Παπακώστα, Καμμένο, Παπαγγελόπουλο;

H απορία Τσίπρα

Να μας ονομάσουν αυτόν που αποκαλούν με ψευδώνυμο. Ωραία κ Τσίπρα, αλλά και συ οφείλεις μια εξήγηση. Για ποιο λόγο διάλεξες τον Αρχηγό της ΕΥΠ επί ΝΔ και τον έκανες αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης; Τι δουλειά είχε αυτός σε κυβέρνηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς; Ήθελες να ξέρεις μυστικά, πολιτικά και οικογενειακά, των πολιτικών σου αντιπάλων; Και για ποιο λόγο;

Sparrow

Να κι ένας εισαγγελέας που λέει τα πράγματα με το όνομα τους! Κατονόμασε τον ένοχο ...ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ! ποιός είναι αυτός?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

giovan_2

Σε ηλικία 5,5 ετών, ο Γιόβιτσα που είχε χάσει τον πατέρα του στον πόλεμο της Βοσνίας φιλοξενήθηκε από οικογένεια στην Καβάλα- Στα 30 του, δάσκαλος πλέον, με διαβατήριο τη μνήμη του και μια ξεθωριασμένη φωτογραφία  ξαναβρήκε αυτούς τους ανθρώπους για να ανταποδώσει τη φιλοξενία

2