Ανδραβίδα: Ακατάλληλα το ένα τρίτο των κτιρίων μετά τους σεισμούς
Τρία σχολεία στη λίστα των ακατάλληλων κτιρίων - Τα περισσότερα είναι παλιά σπίτια
Ο Εγκέλαδος φαίνεται να ηρέμησε στην περιοχή της Ανδραβίδας, ωστόσο οι προηγούμενες εβδομάδες σεισμικής διέγερσης άφησαν πίσω τους ανοιχτές πληγές σε σπίτια, καταστήματα και δημόσια κτίρια της περιοχής.
Οι έλεγχοι που πραγματοποίησε το κλιμάκιο των μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), σε πρώτη φάση φανέρωσαν ένα σημαντικό αριθμό κτιρίων που έχουν κριθεί προσωρινά ακατάλληλα ή ακατάλληλα προς χρήση, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται.
Συνολικά στο Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης κατατέθηκαν περί τις 600 αιτήσεις για ελέγχους, οι περισσότερες για την περιοχή της Ανδραβίδας. Το 1/3 των κτιρίων αυτών έχει ελεγχθεί σε σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα πρώτα 100 κτίρια, 30 κρίθηκαν ακατάλληλα. Πρόκειται κυρίως για παλιές κατοικίες της Ανδραβίδας όπου η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα καταπόνησε ιδιαίτερα.
Θέμα ακαταλληλότητας προέκυψε όπως έχει γίνει ήδη γνωστό και για τρία σχολεία της περιοχής, το Δημοτικό και το γυμνάσιο της Ανδραβίδας και το γυμνάσιο Νεοχωρίου.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Μια επίσκεψη στην Πάρνηθα και στο Regency Casino Mont Parnes μπορεί να αποκτήσει άλλη αξία, καθώς μπορεί να οδηγήσει έξι τυχερούς στο τιμόνι ενός ολοκαίνουργιου SUV αυτοκινήτου και συγκεκριμένα του πολυτελούς Chery Tiggo 4.