Μαζικές υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τέσσερα ελληνικά νησιά - 99 παραβιάσεις την Τρίτη!

tur-f16-mesa

Τουρκικά F-16 πέρασαν δύο φορές πάνω από το Φαρμακονήσι - Τουρκικά μαχητικά πέταξαν επίσης πάνω από Αρκιούς και Λειψούς - Το πρωί ένα τουρκικό έκανε υπέρπτηση στην Κίναρο

Μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους των Δωδεκανήσων προκάλεσε η αυξανόμενη δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Το απόγευμα της Τρίτης δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τρία νησιά στα Δωδεκάνησα, καταπατώντας κάθε έννοια καλής γειτονίας.

Μέσα σε έξι λεπτά, από τις 18:05 μέχρι τις 18:11, ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 διασπάστηκε και πέρασε πάνω από το Φαρμακονήσι, τους Αρκιούς και τους Λειψούς, ενώ το πρωί ακόμη δύο τουρκικά μαχητικά είχαν πετάξει πάνω από την Κίναρο, τη νησίδα των Δωδεκανήσων που βρίσκεται δυτικά της Λέρου και της Καλύμνου.

Ωρα 18:05, το ένα τουρκικό F-16 πέρασε στα 24.000 πόδια πάνω από το Φαρμακονήσι. Στις 18:11 το ίδιο τουρκικό μαχητικό πέταξε 22.000 πόδια πάνω από τους Αρκιούς. Ώρα 18:18, ο ίδιος πιλότος με το πρώτο τουρκικό F-16 πέταξε στα 24.500 πάνω από το Φαρμακονήσι. Το δεύτερο F-16 του σχηματισμού των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών ώρα 18:11 πέρασε στα 22.000 πόδια πάνω από τους Λειψούς.

Οι επιθετικές πτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από τα Δωδεκάνησα, έρχονται μόλις δύο ημέρες μετά το προειδοποιητικό άρθρο του πρήν πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ο οποίος σημείωνε: «Είναι πεποίθησή μου ότι το πρόβλημα των Ιμίων το 1996 δεν προέκυψε τυχαία. Η τουρκική ηγεσία τότε θέλησε να εκμεταλλευθεί την κρίση που προκάλεσε η ασθένεια του Ανδρέα Παπανδρέου, η παραίτησή του, και η εκλογή νέας ηγεσίας, για την οποία πίστεψε ότι μπορεί να την αιφνιδιάσει. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν παρόμοιες σκέψεις στη σημερινή τουρκική ηγεσία. Η έντονη πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα λόγω των εκλογών δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για δράσεις. Η Τουρκία μπορεί να θεωρήσει ότι η περίοδος αυτή προσφέρεται για να επιβάλει τις απόψεις της στα θέματα των ορίων τόσο της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης όσο και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ενα τουρκικό πλοίο με στόχο την έρευνα κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου πλέει ήδη επί της κυπριακής υφαλοκρηπίδας. Μπορεί πιθανότατα η Τουρκία να στείλει πλοίο σε τμήμα της υφαλοκρηπίδας, που η Ελλάδα θεωρεί ελληνική αλλά η Τουρκία τουρκική».

xartis_sosto
99 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά σήμερα

Σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου, 12 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, έξι αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και ακόμη ένα τουρκικό ελικόπτερο προχώρησαν σε 99 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου!

Από τα 12 τουρκικά F-16 τα έξι ήταν οπλισμένα και σε μία περίπτωση προκάλεσαν μια εικονική αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής. Τα τουρκικά μαχητικά έκαναν 46 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Ακόμη 53 παραβιάσεις έγιναν από τα τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235 στο Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πέντε από τις παραβιάσεις ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 στις 09:34 άνωθεν νήσου Κινάρου στα 27.000 πόδια, στις 18:05 άνωθεν νήσου Φαρμακονησίου στα 24.000 πόδια, στις 18:11 άνωθεν νήσου Αρκιοί στα 22.000 πόδια, στις 18:18 άνωθεν νήσου Φαρμακονησίου στα 24.500 πόδια και άνωθεν νήσου Λειψοί στα 22.000 πόδια.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη «αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική».

ΣΧΟΛΙΑ (71)

dim

Μου λέει ένας φίλος προχθές : ικανό τον έχω να ξεκινήσει επεισόδιο αν αυτό τον βοηθάει σε παράταση εξουσίας ...

Δρακουμελ ο νεοτερος

Ερχομαι καλα μου προβατακια...εγω θα σας σωσω απ τους κακους τουρκους...οι γερμανοι ειναι φιλοι μας...

δρακουμελ ο νεοτερος

Οι γερμανοι ειναι φιλοι μας ...!!! ταϊζαν τον μπαμπα μου , 5-6 φασολαδες την ημερα , οταν ( τα χαϊβάνια ...) οι Ελληνες πατριωτες , πεθαιναν απο την πεινα...

θεσπρωτος

Συγκεντρωσου ... οι γερμανοι ειναι φιλοι μας , ταϊζαν τον μπαμπα μου 5-6 φασολαδες την ημερα , οταν τα " κοροϊδα .... " οι Ελληνες πατριωτες , πεθαιναν απο την πεινα για την πατριδα .

Δεν μας ενδιαφέρουν εμάς αυτά

Εμάς μας ενδιαφέρουν μόνο οι εκλογές, ποιός θα νικήσει και θα βγει σε σχέση ισχύος, να έχει το δημόσιο ως τσιφλίκι και να διορίσει κόρες και κούρους. Έχει παραλύσει το Ελλαδιστάν εδώ και 5 μήνες για το πανηγύρι των εκλογών. Μας χορεύουν με νταούλια και ημείς χορεύουμε σαν τις γύφτικες αρκούδες. Τί μας νοίαζει, που οι Τούρκοι έχουν de facto πάρει το μισό Αιγαίο; Οι άσχετοι οι Ολλανδοί έχουν ένα ρητό: "το να κυβερνάς, σημαίνει, κοιτάς στο μέλλον". Οι δικοί μας λένε: "το να κυβερνάς, σημαίνει, κοιτάς την τσέπη σου και την θυγατέρα σου". Κοιτάτε την κατάσταση των 2 χωρών και πάντε να πληρώσετε τα φέσια των 350 δις, που σας φέσωσαν, αφού είστε τυφλοί κομματοκράτες.

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΚΟΜΜΕΝΟΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΦΥΓΕΙ. Η ΠΛΕΜΠΑ Η ΜΟΥΡΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ.

Εχιδνα

Αποβαση δεν εκαναν ακομα?? Τι περιμενουν??! Να μαυρισουν τα κωλαρακια των ραγιαδων??!!

Κώστας

"Ο Ερντογαν είναι έντιμος τύπος. Μαζί του ξέρεις που βρίσκεσαι" (Αλέξης Τσιπρας)

Αυστριακος πρωην ελλην

Εμπαινε σουλτανε και ξεκινα το ξεβρωμισμα του Τσιπρασταν απο τα Ρουβικωνακια. Οταν τελειωσεις με το σουβλισμα των απλυτων πες μας μπας και επιστρεψουμε.

Οι κρατικοδίαιτοι θα πεινάσουν

Πάντως ΔΕΝ είναι δυνατόν να ψηφίζουν αστράτευτοι και άεργοι . Είναι κίνητρο να γίνεις Αριστερός τεμπέλης , αντικίνητρο για να είσαι εργαζόμενος πολίτης .

υ,ι

αυτά τα επίθετα έχουν και θηλυκά γένη...

Γεo

H λύση υπάρxει και την έxει η ΝΔ. Να πουν σε αυτόν τον τεμπελxαvά Kαραμάv-αλή να αφήσει για λίγο το ράφτινγκ και τα κοκoρέτσα για να παρακαλέσει το κoυμπαράκι του τον Tαγίπ Eρvτoγάv vα δείξει λίγη επιείκεια.

Lancίa Ιntegrale

Αυτος ο κoπριτns ο Kαραμαν αλης αν δεν τσακισει μισο κοπαδι αιγοπροβατα δεν προκειται να ξεκουνηθει!

Θεσπρωτός

Είμαι περήφανος γιωτάς .

θεσπρωτος

ουτε αντιγραφη δεν μπορεις να κανεις ...Θ θεσπρωτος και βαζεις και τονους .....κοπ@νε .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

samos_epeisodia

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα χθεσινά επεισόδια με πρόσφυγες και μετανάστες - Στη Σάμο ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης - Δείτε σε βίντεο πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια μεταξύ Αφγανών και Σύρων

x7n72m1569324846836

«Ηλικιωμένοι, έγκυοι, παιδιά και ενήλικες με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή χρόνιες παθήσεις πρέπει να θωρακιστούν» αναφέρει ο ΙΣΑ - Στους 154 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από τον ιό την περίοδο 2018 -2019 

areiospagos_0

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 29 Οκτωβρίου 2019 - Σαν μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε για την Ιρανή ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης - Να μην εκδοθεί η Ιρανή πρότεινε η αντεισαγγελέας της έδρας του 6ου Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου

5
γεο982

Η απάντηση του Ψευδοκράτους στην απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για περιοριστικά μέτρα έναντι ατόμων και εταιρειών που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

2