Οι φυσικοθεραπευτές σχεδιάζουν αναστολή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Οι φυσικοθεραπευτές σχεδιάζουν αναστολή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) σχεδιάζει κινητοποιήσεις – Επισημαίνουν ότι ο νέος Κανονισμός Παροχών αυξάνει τις συνεδρίες για δεκάδες παθήσεις, χωρίς να αυξάνεται το ποσό της «κλειστής» προϋπολογισθείσας δαπάνης

fysikother
Κινητοποιήσεις δρομολογεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), με βασικό αίτημα την αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για την φυσικοθεραπεία των ασφαλισμένων.

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΦ συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας τις επόμενες ημέρες καθώς και την αναστολή παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

«Είναι πολύ σημαντικό που ο ΕΟΠΥΥ αναγνωρίζει ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται από τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας είναι ποιοτικές και οικονομικότερες από άλλες δομές υγείας, όπως τα Κέντρα Αποθεραπείας Αποκατάστασης και κατευθύνει τους ασφαλισμένους στα εργαστήρια φυσικοθεραπείας εξοικονομώντας πόρους, όμως η παραπάνω εξέλιξη μοιραία θα επιφέρει μια αύξηση της ετήσιας δαπάνης για υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, χωρίς, ωστόσο, η εν λόγω αύξηση να συνοδευτεί από αντίστοιχη – ανάλογη αύξηση της προϋπολογιζόμενης ετήσιας δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη των συνεδριών φυσικοθεραπείας» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΣΦ, κ. Πέτρος Λυμπερίδης.

Σύμφωνα με τον ΠΣΦ, με τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ αυξάνονται οι παρεχόμενες συνεδρίες φυσικοθεραπείας για δεκάδες παθήσεις. Ωστόσο, δεν αυξάνεται το ποσό της «κλειστής» προϋπολογισθείσας δαπάνης του Οργανισμού για τις φυσικοθεραπείες. Όπως αναφέρουν οι φυσικοθεραπευτές, ο κλάδος έχει επιβαρυνθεί με clawback ύψους 125 εκατ. ευρώ από το 2013.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης